Przekładnia kierownicza do Golfa IV 2.0

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Freyu
Mały gagatek
Mały gagatek

Przekładnia kierownicza do Golfa IV 2.0

Post autor: Freyu » pn lut 08, 2010 12:05

Witam. W najbliższym czasie czeka mnie naprawa maglownicy i stąd moje pytanie. Czy do silnika o pojemności 2.0 szukać przekładni kierowniczej o jakichś specyficznych parametrach, symbolu czy jest to standardowa w tej wersji Golfa IV? Bądź co bądź jest to motor cięższy niż np 1.4.

Awatar użytkownika
arielo87
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arielo87 » pn lut 08, 2010 15:55

Przede wszystkim powinieneś się dowiedzieć jakie numery miały maglownice przy tym silniku. Serwis albo etka ci powiedzą, czy jest jakakolwiek różnica w maglu od 1.4 i 2.0 i od tego myślę trzeba zacząć.

O:o===vw===o:O

Awatar użytkownika
dj241
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dj241 » pn lut 08, 2010 20:23

pasuje od kazdego innego golfa IV oraz skoda octavia . to jest dokładnie to samo

mój potworek http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=211569

Piotrus!
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Piotrus! » sob lut 13, 2010 18:04

Odkopie troszke temat z przed 5 dni.

Kolego, kazda przekladnia bedzie pasowac z golfa... Nie wazne czy to diesel czy benzyna :)

Ja wlasnie jestem po wymianie owej przekladni (w koncu dzis wyjechalem z garazu :green_fuck: ) kto czytal moje problemu to mniej wiecej wie jakie byly ;s
Zakupilem maglownice po regeneracji za 400 zl a ta stara oddalem w zamian (z tego co znajomy mowil bo sie tym zajmuje" to powiedzial ze byla w oplakanym stanie, rdza itp gdzies woda dochodzila :))

Tak wiec nie krepuj sie i kupuj taka do vw golfa IV badz tak jak juz pisal dj241 :) na 100% beda pasowac ;)

Freyu
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Freyu » sob lip 10, 2010 23:25

Witam, odświeżam nieco temat. Jakoś nie było okazji do wymiany tej maglownicy do tej pory ale teraz jestem na etapie poszukiwań i wpadły mi w oczy dwie aukcje na allegro na których to wystawione są przekładnie nowe w cenie ok 1 tys. zł za szt. Na jednej w aukcji nawet pokazane zdjęcia ze zbliżeniami na których widać wytoczenia VW. Możliwe to że tak tanio można kupić nową przekładnię? Czy może się lepiej nie pchać w takie coś bo to chińczyk jakiś?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”