demontaż kierownicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Adam Polak
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

demontaż kierownicy

Post autor: Adam Polak » śr maja 03, 2006 15:12

Witam dostałem kierownice z golfa 4 kierownica jest razem z drążkiem tak została wyjęta z auta jest to kierownica w której była zamontowana poduszka mam pytanie jak dostać się do śruby mocującej kierownicę czy muszę podważyć przednią zaślepkę śrubokrętem czy jest inny sposób .Kierownicę chcę założyć do golfa3. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » śr maja 03, 2006 20:07

Od spodu nie ma dwoch srubek mocujacych poduszke ?? O ile jest poduszka, bo piszesz troche niejasno... "kierownica w której była zamontowana poduszka" - "czy muszę podważyć przednią zaślepkę śrubokrętem czy jest inny sposób "
To teraz jest w kierze poduszka czy tylko zaslepka ?

Awatar użytkownika
Adam Polak
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Adam Polak » czw maja 04, 2006 22:07

udało mi się zdemontować zaślepkę kierownicy i juz chciałem zabrać się za odkręcanie kierownicy od drążka ale okazuje się że kierownica przykręcona jest nakrętką na klucz gwiazdkowy ( torx) a nie jak w golfie 2 i 3 zwykłą nakrętką niestety nie posiadam takiego klucza chcę go dokupić czy ktoś może orientuje sie jaki jest rozmiar klucza bym mógł odkręcić nakrętkę mocującą koło kierownicy do drążka w golfie 4

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”