O.S.T.R.Y pisze:Sprawdż silniczek krokowy lub najlepiej cały wtrys. Miałem podobny problem.
[ Dodano: Pią 05 Maj, 2006 ]
Jak togażnik to sprawdz zawór podciśnieniwy moze nie działa i nie zawraca bęzyny do zbiornika i silnik dostaje jej za duźo z tąd wysokie pbroty.
ale na gazie jest to samo...
okazuje sie ze to chyba sonda lambda, ale dziwne by to było bo:
wczoraj ona działąła, miała prawidłowe wskazania, dzis coś niebardzo chce cokolwiek wskazywać,
dwa nie działa od dzis rana a obiawy sa identyczne:(
trzy to kurde balans moze cos wywołało jej znizczenie.
--------------------------------------------------------------------------------------
Z najnowszych wieści: sonda lambda pracuje, podkusiło mnie o sprawdzenie jeszcze raz ale na benzynie, okazuje sie ze pracuje, zato wzbogaciłem sie o 2 sondy wymontowane z paska i z ibizy na shrocie, napewno sie kiedys przydadzą.
Przypuszczam ze przyczyną usterki jest potencjometr przepustnicy i nastawnikj przepustnicy (silnik krokowy) bo podczas pracy na benz tak jakby te dwa elementy nie wspołgrają i sie wzajemnie probują ustawic wzgledem drugiego i wychodzi kociokwik i sie rozmijają. no ewentuyalnie to ta puszka podciśnieniowo elektroniczna bo po cofnięciu jej trzpienia który dochodzi do mechanizmuy dodawania gazu to pracuje równo.
jezeli macie jakieś info jak co sprawdzić i jak najlepiej zeby było dobrze to bedzie gites.
Jeżdze w 99% na gazie, wiec jezeli jest jakiś sposób na ominięcie tego to było by fajnie gdyby ktos napisał.
Na LPG zawsze mam wyłaczony nastawnik przepustnicy, wtedy lepiej reaguje na przyśpieczenia samochód.
Pozdrawiam i czekam na wszelkie sugestie.