benzyna w oleju vr6 help

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Ferdas
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

benzyna w oleju vr6 help

Post autor: Ferdas » czw maja 11, 2006 16:28

jak sprawdzałem poziom oleju to poczulem benzyne i olej byl jakby rzadszy odkrecilem korek od oleju i czuje tam benzyne. ktos poradzil mi ze to moze byc spowodowane tym ze nie chodzi na wszystkie gary ale ktos inny znów powiedział ze to raczej cos z kompresją i cos z pierscieniami i dlatego benzyna sie do oleju dostaje. z resztą taki mi sie wydaje ze raz jest mocniejszy a raz słabszy. chcialem sie zapytać czy to coś groźniego moze być i ile może kosztować takie sprawdzenie kompresji i w ostatecznosci zmiana tych pierscieni. widze ze tu jest duzo mechaników to może któryś mi pomoże. z góry dzięki.

Awatar użytkownika
adam-gda
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adam-gda » czw maja 11, 2006 16:33

Najprawdopodobniejnie beda trzymac pierscienie. Co za tym idzie bedzie nieszczelny uklad tlok cylinder i paliwko moze przedostawac sie do oleju. Nie mam poojecia ile moze kosztowac sprawdzenie sprezania w cylindrach, ale jesli bedzie to zrobione to bedzie pewnosc co jest z silnikiem. Bo podczas badania mechanik ktory to robi na zasadzie przeprowadzonych prob moze okreslic co jest nie tak. Naprawa tego zalezy co trzeba bedzie zrobic. jesli wystarczy tylko wymiana pierscieni to bedzie tansza naprawa niz jak trzebaby bylo jeszcze robic szlif.

Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek

Ferdas
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Ferdas » czw maja 11, 2006 18:52

a moge jezdzić narazie z tym czy coś sie bedzie działo??

Awatar użytkownika
martines
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: martines » czw maja 11, 2006 19:03

Benzyna w oleju to nie tylko skutek wytartych pierścieni ale również jazdy na bardzo krótkich odcinkach gdzie silnik nie nagrzewa się do nominalnej temperatury pracy.

Awatar użytkownika
Tazik
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Tazik » czw maja 11, 2006 19:44

moze to byc również spowodowane złym stanem swiec..!! żle spalaja mieszanke i przybywa na miarce, przychylam sie rónież do kolegi martinesa jazda na krotkich odcinkach tez moze to powodowac..!!?? mysle ze na razie mozesz jezdzic ale nie za długo i powinienes spuscic olej do połowy stanu jesli jest go za dużo.

Mój Golf

Ferdas
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Ferdas » czw maja 11, 2006 19:49

dzięki za rade oby to tylko nie było nic poważnego musze jechać do mechanika sie zapytać ciekawe ile to bedzie kosztować

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”