Dym z klockow prawie przy kazdym hamowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dym z klockow prawie przy kazdym hamowaniu
Witam, mam taki problem z hamulcami, mianowicie:
kupilem w zeszlym roku klocki Lucas, przy powrocie od mechanika musialem mocniej przyhamowac przed skrzyzowaniem i... po 5s kleczalem przy kolach z gasnica gotowa do odpalenia, smrod i dym niemozliwy Od tego czasu przez rok byl spokoj, ale dzisiaj jadac na trasie przy kazdym skrzyzowaniu unosil sie dymek z hamulcow i odczuwalny byl zapach spalonych klockow. Nie musialem wcale bardzo mocno hamowac, zeby bylo widac lekka mgielke nie mowiac o smrodzie.
Znalazlem jeden watek o przegrzanych klockach, czy to moze byc to ?? I co robic, jak scierac na poczatku klocki zeby nie dopuscic do ich przegrzania ?? Bo wyglada na to ze bede musial szykowac sie na wymiane ??
Pozdrawiam
kupilem w zeszlym roku klocki Lucas, przy powrocie od mechanika musialem mocniej przyhamowac przed skrzyzowaniem i... po 5s kleczalem przy kolach z gasnica gotowa do odpalenia, smrod i dym niemozliwy Od tego czasu przez rok byl spokoj, ale dzisiaj jadac na trasie przy kazdym skrzyzowaniu unosil sie dymek z hamulcow i odczuwalny byl zapach spalonych klockow. Nie musialem wcale bardzo mocno hamowac, zeby bylo widac lekka mgielke nie mowiac o smrodzie.
Znalazlem jeden watek o przegrzanych klockach, czy to moze byc to ?? I co robic, jak scierac na poczatku klocki zeby nie dopuscic do ich przegrzania ?? Bo wyglada na to ze bede musial szykowac sie na wymiane ??
Pozdrawiam
Ja jak kupiłem swojego MK IV miałem podobnie, kiedyś postawiłem autko, wysiadam a tu ze wszystkich czterech kół dym, tez już chciałem łapać za gaśnice, w sumie to niewiem czym to było spowodowane (fakt że miałem cięższą noge nisz zwykle) i też zdarzyło się tak pare razy ale teraz jest spokój i nic dalej się z tym nie dzieje. Może u ciebie też przejdzie
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
Klocki Lucas są bardzo dobre a ten mechanik to chyba Tomexy cyz inne badziewia zaklada szkoa ze ci takich nie polecil , najlepsze klocki to Lucas ferodo Premieier ( troche twardsze ) do VW tez ATE idealnie sie nadaja. a ten mechanik co ci to poiwedzial czy ktoremus tam uzytkownikowi chyba chcial szybko 30 zl zainkasowac bo nie dopatrzyl sie niczego innego i zwalil na klockisweden pisze:Gnereralnie wychodzi na to, ze klocki Lucas wcale nie sa takie dobre... Nastepnym razem na 100% wybiore inne
Po pierwsze to sprawdz czy te tloczki dobrze chodza czy wszystko dobrze odbija albo popoytaj gdzie u ciebie wmiescie jest jakis dobry mechanik
trzeba klocki zahartowaćWitam, mam taki problem z hamulcami, mianowicie:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=446790#446790 poczytaj moje posty w tym temacie
...