wymiana gumki zacisku MK3!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana gumki zacisku MK3!!
witam was. mam problem z zaciskami MK3 1.8. byly drganie przy hamowaniu, wiec pojechalem do mechaniora. sprawdził i stwierdził ze mam peknieta gumki przy tloczku w prawym zacisku. chce to wymienic. ale prosze o porady jak mam zdejmowac caly zacisk i tloczki? no i ew,jakis foto porady. dzieki z gory!!
jak kolega pisze... oraz po 2 watpie zeby gumka od zacisku powodaowal drgania! i po 3 musisz zdjac caly zacisk to sa 2 sruby odkrecane od strony silniak..
pzdr
pzdr
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
O właśnie. Z tym problemem borykam się od pewnego czasu, odkad to zmieniłem tarcze i klocki na lucasy.Zaczęło telepać po 500 kilometrach i właśnie po kałuży.Tarcze były tanie, wiec zeby wyeliminować kiepsskość tarcz założyłem uzywane i przetoczone.Sytuacja sie powtórzyła.Bice osiowe jest rzędu 0,07 mm ale czuć i skuteczność hamowania przy dużej prędkosci kiepska.Czy klocki są za "ostre" ?a moze po toczeniu tarcze dopolerować drobnym papierem??czyś pisze:wystarczy na rozgrzanych hamulcach n.p. wjechać w głębszą kałuże
re:tloczki!!
witam. dzieki ale mi chodzi o to ze ciezko bylo tloczka cofnac, no i sa opory przy obacajacym kole, tak jakby nie cofa sie tloczek no i klocki tez!! dlatego chce wziac calosc na stoł i wyczysczyc i regenerowac aby dzialalo prawidlowo! chce wiedziec jak mam zdjec jarzmo no i jak rozebrac calosc!![/i]
Know how---to jest to!!
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W takim razie musisz upic zestaw naprawczy - uszczelka i osłona tłoczka , w zestawie moga też byćtuleje gumowe prowadnic,jesli mają luz to je wymień, a składając dobrze posmaruj.Tłoczek wycisnij sprężonym powietrzem po wylaniu płynu i odkreceniu przewodu, albo jak wolisz sie upaprać to depcz pedał aż wyskoczy.Jeżeli nie ma na nim wżerów możesz go przepolerować papierem 1500 na płyn ( na mokro) a jeżeli są to kup nowy.osskrob delikatnie powierzchnię wewnątrz otworu tłoczka i tam gdzie siedzi uszczelka dokladnie,włóż nowe gumy, posmaruj pastą do cylinderków i równo wcisnij tłoczek.Oczyść prowadnice klocków i siknij jakims miedzianym albo nawet lakierem w spreju.Odpowietrzasz,składasz i jedziesz.hasz pisze:o to ze ciezko bylo tloczka cofnac
[ Dodano: Sro Maj 17, 2006 20:48 ]
Odkręcić 2 sruby z tyłu zwrotnicy ?hasz pisze:jak mam zdjec jarzmo
- Bazyl GT
- Mały gagatek
- Auto: MK3 1.8 GT
- Silnik: ADZ
Dodałem właśnie poradę, co do zapiekającego się tłoczka w FAQ....
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=48514
Co prawda to zacisk tylny z dwójki, ale powinno pomóc. Pozdrawiam.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=48514
Co prawda to zacisk tylny z dwójki, ale powinno pomóc. Pozdrawiam.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Porada jest prawie ok. Tylko jak ludzie na podstawie punktu 2 zaczną w lewym, zacisku odkręcać śróbę w prawo, bo z porady jakby wynika że jest tam lewy gwint to nie nadążysz z odbieraniem skarg o urwanych kluczach i śróbach
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Bazyl GT
- Mały gagatek
- Auto: MK3 1.8 GT
- Silnik: ADZ
W sumie faktycznie można by to tak zinterpretować. To już jednak każdy raczej da sobie radę. Sprostuję to jednak, żeby nie było zdziwień. Dzieki za konstruktywną uwagę. Pozdrawiam.Paweł Marek pisze:Tylko jak ludzie na podstawie punktu 2 zaczną w lewym, zacisku odkręcać śróbę w prawo, bo z porady jakby wynika że jest tam lewy gwint to nie nadążysz z odbieraniem skarg o urwanych kluczach i śróbach