Ciśnienie w silniku VR6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ciśnienie w silniku VR6
Ostatnio sprawdzałem ciśnienie w silniku i wyszło w 4 cylindrach 11 w 1 10 i 1 8 to chyba w atmosferach sie liczy czy jakoś tak . Mechanik mówi że na tych 4 to 11 to jest średnio a na dwuch pozostałych słabo. Chciał bym sie od kogoś dowiedzieć ile powinno być normalnie zeby było dobrze. Czego na tych 2 mam takie niskie co to moze być ?? może to pierscienie albo coś z głowicą. Co powiniwnem zrobić opłaca sie to wogóle naprawiać bo mój mechanik już mi zapowiedział że robocizna przy takim sielniku dużo kosztuje. Ile kosztuje kąplet pierscieni do takiego silnika już sam nie wiem co robić aż głowa boli. Z góry dzieki
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Powiem szczerze, że nigdy nie mierzyłem u siebie...... Nie powiem Ci niestety jakie powinno być, ale jak na wszystkich byś miał 11 to już by ciut lepiej było...Ferdas pisze:Chciał bym sie od kogoś dowiedzieć ile powinno być normalnie zeby było dobrze.
Pierścienie prawdopodobnie...Ferdas pisze:Czego na tych 2 mam takie niskie co to moze być ??
Jak chcesz nim jeszcze pojeździć to się robi - czy sie opłaca.... hmmm... zależy od Ciebie....Ferdas pisze:Co powiniwnem zrobić opłaca sie to wogóle naprawiać
Zrobienie góry VR-a to około 3000 zł.....Ferdas pisze:mój mechanik już mi zapowiedział że robocizna przy takim sielniku dużo kosztuje.
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ciśnienie sprężania, bo to mierzyłeś powinno być równe we wszystkich cylindrach jakie jest w vr6 niewiem
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Się należy chyba piotr2 punkcikFerdas pisze:to nie licząc tego 1 co ma 8 to nie jest tak śle dzieki za linka przydał się
"pmógł" is the right button......
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.