Problem z alarmem.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bojan
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z alarmem.

Post autor: bojan » wt cze 06, 2006 22:55

Witam. Od kilku dni przy włączaniu alarmu kierunki po prawej stronie nic nie sygnalizują. Po lewej wszystko ok. dwa mrugnięcia i koniec a po prawej nic. Na desce rozdzielczej też tylko lewa kontrolka się podświetla a prawa nie. Dodam, że od kilku miesięcy pomijam wewnętrzne czujniki bo nie wiem czemu ale alarm sam się uruchamiał. Teraz uzbrajam tylko te reagujące na otwarcie. Czy może ktoś z was spotkał sie z podobną sytuacją i jest w stanie mi pomóc. Z góry wielkie dzięki.

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » wt cze 06, 2006 23:05

alarm oryginał czy dorabiany ???
co do kierunow to najprawdopodobniej spalila sie dioda separujaca....

cinek11
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: cinek11 » wt cze 06, 2006 23:48

słuchaj ja od centralki alarmu mam odprowadzone dwa kable zielone do kierunków i na tych kablach mam umieszczone bezpieczniki moze sie ktorys spali u ciebie moge sie mylic bo ja alarm sam zakładalem to nie to co fabryczny ale kto wie poszukaj

bojan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bojan » śr cze 07, 2006 07:29

Alarm był dokładany w Polsce ( zresztą jak inne rzeczy).Mam schemat centralki alarmu i faktycznie są opisane kable (między innymi do prawych kirunków) ale nie wiem gdzie tej centralki szukać. Może ktoś wie?

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » śr cze 07, 2006 10:31

sadze ze jak w wiekszośźći przypadków.... za bezpiecznikami lub włącznikiem świateł

cinek11
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: cinek11 » śr cze 07, 2006 11:14

wejdz do auta i właczaj alerm i wyłaczaj tylko wyłacz pikanie i usłyszysz takie bardzo ciche stuki to centralka wyczaj mniej wiecej gdzie jest bierz śróbokret i rozbieraj albo zajrzyj do bezpieczników lub stacyjki i szukaj gdzie jest kierunkowskaz patrz po kablach moze znajdziesz gdzies doczepiony do w jego połowie znajdziesz bezpiecznik

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”