Problem z klima w mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z klima w mk3
Witam wszystkich i proszę o pomoc . Od pewnego czasu mam problem z klimą w mk3 95 r tdi . Problem polega na tym iż gdy załanczam klimę wszystko wydaje się być ok tzn wiatraki chodzą jak marzenie załancza się bez problemu jednak z wentylatorów leci jednynie lekko schłodzone powietrze (nadmieniam że klima jest w 100 % naładowana i szczelna ,bezpieczniki też ok ) pod maską rury od klimy są zimne jak lód wszystko pracuje a w wewnątrz auta lekko zimne powietrze . klima działa ok 10 min i wyłancza się całkowicie , co z tym zrobić . Wymieniłem filtr przeciwpyłkowy ale to też nic niezmienia jak wiecie coś na ten temat to dajcie znać z góry dzięki
Pozdrawiam Grzesiek
Pozdrawiam Grzesiek
wszystkei rurki masz zimne pod maska? przeciez niektore powinny parzyc 

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

trochę dłubania ale ja bym sprawdził czy aby masz dobrze z regulacją nadmuchu tj zamknięcie ciepłego powietrza - celem sprawdzenia - nie załączaj klimy tylko jak jest silnik batrdzo gorący a auto stało długo w ciniu załacz wentylację na maxa - jesli powiettrze leci ciepłe to znaczy ze nie domyka się klapka i miesza się zimne z ciepłym
-
- Nowicjusz
filtr jest napewno w dobrą stronę załorzony a co do sprawdzenia czy klapki się zamykają to jeszcze tego niezrobiłem , a trzeba będzie ale niewydaje mi się żeby na tym polegał problem ponieważ jak jest zimno i niewłanczając klimy włanczam zimne powietrze to zimno leci i się niemiesza ale dzięki za pomoc
Grzesiek K.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
U mnie jest podobna sytuacja tzn. wyglada tak jakby klapka całkiem nie domykała ciepłego powietrza. KLIMa sprawna (szcelna i naładowana). A jednak powietrze wylatuje średnio schłodzone, a po drugie gdy jest włączony nawiew bez klimy na zimnym powietrzu to odnosze wrażenie że powietrze wlatujące jest delikatnie podgrzane.
A może tak ma byc?!
A może tak ma byc?!
mamy - rysunki - tu http://volkswagen.msk.ru/body/g3/g3_ac.pdfGderek pisze:Witam a propo klimy czy macie moze jakies zdjecia instrukcje instalacji klimy?
zdjęcia może potem zamieszczę
działa - prawym myszy na linku i zapisz element docelowy.gagi3 pisze:link mi nie dziala

Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 00:23 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.