Interfejs diagnostyczny - jaki wybrać ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- artist1987
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kombinacja z VAG KKL dobiegła końca raczej...
Co do świateł US nie wiem,nie robiłem tego...ale patrząc na operację z tym związaną
czyli VCDS
09- centralny zespół elektryki
kodowanie długie -bajt 0
odznaczyć bit 3 zaznaczyć bit 4
(3) wyłączone światła do jazdy dziennej Skandynawia (4) włączone światła do jazdy dziennej Ameryka Północna
I to wydaje się całkiem możliwe do zrobienia nawet w golf 4 które były produkowane na rynek USA...nie wydaje mi się żeby osoba z USA kupująca golfa 4 bawiła się w dwuwłuknowe żarówki kierunkowskazów lub w dawanie masy ze świateł pozycyjnych na kierunki -co widziałem też na forum
Co do świateł US nie wiem,nie robiłem tego...ale patrząc na operację z tym związaną
czyli VCDS
09- centralny zespół elektryki
kodowanie długie -bajt 0
odznaczyć bit 3 zaznaczyć bit 4
(3) wyłączone światła do jazdy dziennej Skandynawia (4) włączone światła do jazdy dziennej Ameryka Północna
I to wydaje się całkiem możliwe do zrobienia nawet w golf 4 które były produkowane na rynek USA...nie wydaje mi się żeby osoba z USA kupująca golfa 4 bawiła się w dwuwłuknowe żarówki kierunkowskazów lub w dawanie masy ze świateł pozycyjnych na kierunki -co widziałem też na forum
mk4 nie ma sterowania cyfrowego ani nawet analogowego porzez jakies moduly przekazniki swiatlami zewnetrznymi. Tu jest sterowanie czysto analogowe porzez wlacznik i manetke. Wszystko na heblach. Nie ma co tam programowac kolego. Programowac mozesz w golfie 5 , touranie itp gdzie nawet jak wycaigniesz ten wlacznik swiatel to sie pokapujesz ze jeden sluzy tylko do dawani aimpulsów a drugi do zalaczania duzego prądu.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- artist1987
- Mały gagatek
- Kontakt:
ok. rozumiem informatyczne zagadnienia w golf 4 nie przejdą jeśli chodzi o kodowanie świateł,jedynie mechanika...chyba zrozumiałem swój błąd,informacje o kodowaniu świateł znalazłem na forum Audi A3 i wydawało mi się że to tylko zrzeszenie fanów A3...no i skoro Audi A3 można tak zakodować to czemu gofra nie można...
No a błąd pojawił się w niedoczytaniu nazwy zrzeszonych modeli ;] "...A3,S3 i RS3" pewnie jeżeli A3 tak nie zakoduje to S3 albo RS3 już tak
...szkoda że tego nie ustawię,jutro miałem już Viakena atakować
No a błąd pojawił się w niedoczytaniu nazwy zrzeszonych modeli ;] "...A3,S3 i RS3" pewnie jeżeli A3 tak nie zakoduje to S3 albo RS3 już tak
...szkoda że tego nie ustawię,jutro miałem już Viakena atakować
audi A3 tez sa rozne wersje co nie- starsze, nowsze i najnowsze. TO nie golf ze mowimy tu o mk3,4,5 ,6 itd. Tam caly czas jest audi A3 tylko maja jeszcze dodatkowe oznaczenia. Pierwsze A3 to to samoc o golf 4- ta sama plyta te same silniki itd. Inna skorupa jedynie.
Re: Interfejs diagnostyczny - jaki wybrać ?
Witam Panowie
Szukam kabla do kasowania błędów i diagnostyki golf IV 1.6 sr akl 99r oraz golf plus 2005-2006. Możecie coś mi zaproponować? Najlepiej żeby był to 1 kabel do obu aut.
Szukam kabla do kasowania błędów i diagnostyki golf IV 1.6 sr akl 99r oraz golf plus 2005-2006. Możecie coś mi zaproponować? Najlepiej żeby był to 1 kabel do obu aut.
temat ma 45 stron, masz problem z czytaniem czy poprostu lenistwo cie ogarnia i masz nas za naiwniaków??
- artist1987
- Mały gagatek
- Kontakt:
Racja z tymi Audi A3,też trochę tego wyszło 1996-2003r i 2003r wzwyż
Czyli tema całkiem spalony...
Zaatakowałem VIAKENa z zapytaniem o te skanery które posiada i niestety nie można zrobić nimi kodowania długiego no i dostałem też link w odpowiedzi do interfejsu VCDS + program ale za 1500-1700zł, którym już takie kodowanie można zrobić ;]
Czyli tema całkiem spalony...
Zaatakowałem VIAKENa z zapytaniem o te skanery które posiada i niestety nie można zrobić nimi kodowania długiego no i dostałem też link w odpowiedzi do interfejsu VCDS + program ale za 1500-1700zł, którym już takie kodowanie można zrobić ;]
- CiasnyWiesiek88
- Nowicjusz
witam wsciekle :)
mam takie samo pytanko jak tu wszyscy zgromadzeni od kilku dni zastanawiam sie nad interfejsem ale tu jest problem bo nie wiem jaki zakupic. zaczelo sie przez przypadek jak natknelem sie w necie na polski vag 2.5 ale z tego co czytalem na forach to ludize nazekaja i nie polecaja. i chcialem sie zapytac co mozecie polecic chodzi mi przede wszystkim o usowanie bledow typu inspekcji itp. ale moze z biegiem czasu bede uzywal wiecej to szukam juz czegos lepszego
jezdze narazie golfem IV tdi 110km 99r ale zeby kabel tez pasowal do audi a3 tdi 140km 04r
dziekuje i pozdrawiam
p.s moge przeznaczyc jakies 300 zl
pozdro
ILOVEVAG
mam takie samo pytanko jak tu wszyscy zgromadzeni od kilku dni zastanawiam sie nad interfejsem ale tu jest problem bo nie wiem jaki zakupic. zaczelo sie przez przypadek jak natknelem sie w necie na polski vag 2.5 ale z tego co czytalem na forach to ludize nazekaja i nie polecaja. i chcialem sie zapytac co mozecie polecic chodzi mi przede wszystkim o usowanie bledow typu inspekcji itp. ale moze z biegiem czasu bede uzywal wiecej to szukam juz czegos lepszego
jezdze narazie golfem IV tdi 110km 99r ale zeby kabel tez pasowal do audi a3 tdi 140km 04r
dziekuje i pozdrawiam
p.s moge przeznaczyc jakies 300 zl
pozdro
ILOVEVAG
- CiasnyWiesiek88
- Nowicjusz
hm to nic mi w sumie nie mowi ale wpisalem w google nazwe i znalazlem strone http://www.vag-com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; i z tej strony sciagnelem program VCDS AKP 11.11.4 czy jest on cos warty czy poprostu wy...ac a czy moglbym dostac jakis link z dobrym kablem i programem ??
ILOVEVAG
ILOVEVAG
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Program jest bardzo dobry,ale musisz mieć do niego oryginalny kabel.CiasnyWiesiek88 pisze:hm to nic mi w sumie nie mowi ale wpisalem w google nazwe i znalazlem strone http://www.vag-com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; i z tej strony sciagnelem program VCDS AKP 11.11.4 czy jest on cos warty
Jeśli nie będziesz miał oryginalnego kablaCiasnyWiesiek88 pisze:czy poprostu wy...ac
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
jak byleś na stronie i ściągnąłeś program to kup od razu od nich kabel bo to jedna całość , a czy jest warty jest w sumie jednym z lepszych do aut VW
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
- CiasnyWiesiek88
- Nowicjusz
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
źle 1760zł to po co ściągałeś program jak i tak bez ori kabla go nie odpalisz ??
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
ja kupilem vcds-a za 300 jurkow w auto intern czy jakos tak w DE