Lewe lusterko w mk4

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
granite
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Lewe lusterko w mk4

Post autor: granite » śr cze 07, 2006 19:08

Wjeżdzając ostatnio do starej kamienicy napotkałem duży opór w postaci masywnych drzwi, które niewiadomo czemu nagle zaczeły się zamykać i oczywiście trafiły prosto w moje lusterko :grrr: Lusterko powinno się złożyć, ale z niewiadomych powodów tego poprostu nie zrobiło i w rezultacie tego wszystkiego lakierowana część lusterka wyskoczyła z zaczepów. Próbowałem założyć z powrotem lakierowaną część obudowy, ale niestety po próbie montażu występuje teraz nieduży ale jednak wyczuwalny luz. Nie wiem jak wygląda połączenie tych dwóch elementów obudowy lusterka. Może nie wszystkie zaczepy wskoczyły w swoje miejsce, albo poprostu pękł jeden z zaczepów i już obudowa nie trzyma się tak jak powinna. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » pt cze 09, 2006 11:29

Tu masz instrukcje jak zdejmowac ta lakierowana czesc..
http://volkswagen.msk.ru/body/g4/g4_rea ... mirror.pdf
"Zapisz element docelowy jako..."

r2d2_r2d2
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Lewe lusterko w mk4

Post autor: r2d2_r2d2 » sob sie 12, 2006 23:26

granite pisze:Wjeżdzając ostatnio do starej kamienicy napotkałem duży opór w postaci masywnych drzwi, które niewiadomo czemu nagle zaczeły się zamykać i oczywiście trafiły prosto w moje lusterko :grrr: Lusterko powinno się złożyć, ale z niewiadomych powodów tego poprostu nie zrobiło i w rezultacie tego wszystkiego lakierowana część lusterka wyskoczyła z zaczepów. Próbowałem założyć z powrotem lakierowaną część obudowy, ale niestety po próbie montażu występuje teraz nieduży ale jednak wyczuwalny luz. Nie wiem jak wygląda połączenie tych dwóch elementów obudowy lusterka. Może nie wszystkie zaczepy wskoczyły w swoje miejsce, albo poprostu pękł jeden z zaczepów i już obudowa nie trzyma się tak jak powinna. Proszę o pomoc.

Mam podobny problem - tyle że kupiłem auto z poluzowaną obudową lusterka. Jeżeli udało Ci sie uzyskać jakieś informacje, to proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
granite
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: granite » śr sie 16, 2006 00:13

inek01, zamieścił powyzej instrukcje demontażu lusterka, więc po prostu zajrzyj tam i spróbuj rozebrać swoje lusterko według schematu. U mnie okazało się, że na skutek uderzenia uszkodzeniu uległo wiecej zaczepów i niestety element wciąż pozostaje luźny. :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”