świecacalampka oleju po paleniu gum! mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- leniwiec76
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- leniwiec76
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- leniwiec76
- Nowicjusz
- Kontakt:
świecąca lampka oleju po paleniu gum! mk3
Witam!!! olej niema nic wspólnego z lamką. Najprawdopodobniej zacią się zawór cisnienia oleju w pompie olejowej i olej idzie na tzw. przelew. poprost krąży ze smoka z powrotem do miski a nie w kierunku kanałów olejowych i dlatego świeci kontrolka. trzeba wymontować ją i wyjąć zawór. wygląda on jak taki mały tłoczek i wypolerować go najlepiej pastą do docierania zaworów tzw.( 0) wymyć dokładnie całość i poskładać . powodzenia
burzacki
Możesz rozwinąc temat bo to nowatorska teoria....burzacki pisze:olej niema nic wspólnego z lamką
Jest to możliwe uszkodzenie ale prowadzi w szybkim stopniu do całkowitego zatarcia silnika. Bardziej skłaniałbym się do nieprawidłowego ciśnienia regulowanego przez zawór.burzacki pisze: poprost krąży ze smoka z powrotem do miski a nie w kierunku kanałów olejowych
Bardziej jednak jest mi bliska teoria o utracie właściwości przez olej. plaster220, mimo wszystko zmierz to Ciśnienie oleju - będziesz spokojniejszy i nie wiem czy nie byłoby wskazane wymienić olej.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- leniwiec76
- Nowicjusz
- Kontakt:
Karlos87, ciśnienie oleju jest dużo ważniejsze niż błedy na kompie, a jaki to chciałbyś mieć bład od padniętego czujnika oleju?? Kontrolki oleju nie można olewać!! Jeżeli zjawisko się pojawi ponownie trzeba zrobić diagnostykę co go powoduje.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....