Co myślicie o oleju Lotos Semisyntetik 10W/40?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kiedyś jeździłem na Castrolu GTX 2 , kumpel robi w olejach , i mówi : oleje nie różnią się od siebie zbyt wiele za wyjatkiem opakowania i nazwy.No chyba ze masz nową furę z wielopunktowym wtryskiem itp. to trzeba lepszy olej.A jesli chodzi o zalecane oleje przez producentów to u nas nazywa sie to łapówka a w zach .Europie producent olejów się dogaduje z producentem samochodów , coś za coś
- marsell
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam,igor002 pisze:polećcie mi jeszcze jakiś pasek rozrządu i napinacz paska bo chce wymieniać juz wszystko.
Contitech? bosch? jakie ceny napinaczy pasków ijaki epolecacie, na tym nie planuje oszcędzac.
Aha, i ile taka przyjemnosc w serwisie, wymienic pasek z napinaczem?
u siebie w aucie kilkdziesiąt tysięcy przejechałem na pasku BOSCH i rolce SKC (chyba tak się nazywa) i zadnych problemów nie ma. Z tego co wiem to rolki tej firmy są najlepsze. Za pasek i rolkę do Golfa II 1,6 zapłaciłem ok. 80 zł. Wymiana myślę może kosztować około 100, moj znajomy mechanik zrobił mi to za 50.
Pozdr