[mk2] Jażąca się kontrolka ładowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Heh , to chyba i pasek i szczotki , chociaz sam niewiem .
Pasek był nieco luźny to dociągłem , niestety okręciłem jedną śrube i nie mogłem sprawdzić czy to od tego , bo narazie się nieda zakręcić .
Postanowiłem też sobie zobaczyć szczotki , i nie wiem jak je wyciągnąć już z tego plastiku w który są w sadzone , ale jedna z nichwystaje z niego 3 mm a druga aż 2 mm , teraz nie wiem gdzie mma te 5 mm zmierzyć , czy całej szczotki czy tego co wystaje .
No i napiszcie jak je z tego wyciągnąć nie uszkadzając niczego , bo i tak chyba je se wymienie .
Pasek był nieco luźny to dociągłem , niestety okręciłem jedną śrube i nie mogłem sprawdzić czy to od tego , bo narazie się nieda zakręcić .
Postanowiłem też sobie zobaczyć szczotki , i nie wiem jak je wyciągnąć już z tego plastiku w który są w sadzone , ale jedna z nichwystaje z niego 3 mm a druga aż 2 mm , teraz nie wiem gdzie mma te 5 mm zmierzyć , czy całej szczotki czy tego co wystaje .
No i napiszcie jak je z tego wyciągnąć nie uszkadzając niczego , bo i tak chyba je se wymienie .
No cóż , na sprzedaż
:(
:(
kupisz w sklepie motoryzacyjnym. Poprosisz o regulator napięcia do golfa. Na starym powinno być napisane jaka to firma. W zasadzie są dwa rodzaje - Bosch i Valeo. Bpsch oryginalny to ok. 80zał, zamiennik ok 30zł. Warto kupić całość. Z wymianą szczotek możesz mieć kłopot, chociaż jest to możliwe.marceliii pisze:No to ciekawe gdzie ja to teraz kupie .
Mnie znajomy wylutował stare i wlutował nowe szczotki (i to od ciągnika, bodajże od Zetora) (nie narobił się przy tym ;P), także niekoniecznie trzeba zmieniać cały szczotkotrzymacz.
A przy okazji jak już wyjęte szczotki to warto obejrzeć komutator, czy jak się to tam nazywa na wirniku, może trzeba przeszlifować, albo nowy. Jak trzeba nowy to przypilnuj machera żeby wymienił oba łożyska. Niby truzim, ale .... To które jest "na końcu" obudowy z racji, że nie jest zamontowane "przelotowo" może być ciężko wyjąć i potrafią łotry złożyć ze starym. Mnie tak jeden ... załatwił i się rozkraczyłem 130 km od domu :/
A przy okazji jak już wyjęte szczotki to warto obejrzeć komutator, czy jak się to tam nazywa na wirniku, może trzeba przeszlifować, albo nowy. Jak trzeba nowy to przypilnuj machera żeby wymienił oba łożyska. Niby truzim, ale .... To które jest "na końcu" obudowy z racji, że nie jest zamontowane "przelotowo" może być ciężko wyjąć i potrafią łotry złożyć ze starym. Mnie tak jeden ... załatwił i się rozkraczyłem 130 km od domu :/
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Nie będziemarceliii pisze:No już kupiłem całość razem z regulatorem , ale on jest na 14,5 V a orginał był na 14,1 V , nie będzie to problem ?
szczotki trą o pierścienie, sprawdź czy nie wyżłobiły zbyt głębokich rowków w tych pierścieniach.marceliii pisze:A co mam sprawdzić na tym komutatorze czy jak się to nazywa .
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................