[mk3] AAZ->1z (inne tdi)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] AAZ->1z (inne tdi)
Troche czytalem forum , w tym temacie ale tak naprawde nie otrzymalem konkretnej odpowiedzi , a wiec pytanie moje ma sie tak:
Czego bede potrzebowal , jakie czesci bede musial wymienic przy swapie z silnika AAZ na np. 1z. Z tego co wiem to na pewno liczniki
Prosze abyscie mi napisali co poza kompletnym silnikiem bede potrzebowal , czy turbina od AAZ podejdzie do 90konnego tdi , co ze sprzeglem , skrzynia..
Konkretnie trafila sie okazja zakupu silnika TDI ze skody octavii, i szczrze mowiac nie wiem jaki ma symbol..
Czekam na wszystkie odpowiedzi, za ktore z gory dziekuje..
Czego bede potrzebowal , jakie czesci bede musial wymienic przy swapie z silnika AAZ na np. 1z. Z tego co wiem to na pewno liczniki
Prosze abyscie mi napisali co poza kompletnym silnikiem bede potrzebowal , czy turbina od AAZ podejdzie do 90konnego tdi , co ze sprzeglem , skrzynia..
Konkretnie trafila sie okazja zakupu silnika TDI ze skody octavii, i szczrze mowiac nie wiem jaki ma symbol..
Czekam na wszystkie odpowiedzi, za ktore z gory dziekuje..
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Witam. Jeśli z Octavii, to napewno nie 1Z:
ALH 66 kW od r. 2000>
ASV 81 kW od 1999>
ASZ 96 kW od 2003>
AGR 66 kW od 1996>
AHF 81 kW od 1997>
ATD 74 kW od 2000> (wersja 4x4)
Teraz sprawdź co to jest dopiero może ktoś coś powie. Turbina raczej nie powinna podejść, różne warianty mocy właśnie turbiną i układem zasilania się różnią, ale niech ktoś inny to potwierdzi. Baaaardzo dużo będzie roboty z elektryką, mnóstwo czujników itp.
ALH 66 kW od r. 2000>
ASV 81 kW od 1999>
ASZ 96 kW od 2003>
AGR 66 kW od 1996>
AHF 81 kW od 1997>
ATD 74 kW od 2000> (wersja 4x4)
Teraz sprawdź co to jest dopiero może ktoś coś powie. Turbina raczej nie powinna podejść, różne warianty mocy właśnie turbiną i układem zasilania się różnią, ale niech ktoś inny to potwierdzi. Baaaardzo dużo będzie roboty z elektryką, mnóstwo czujników itp.