Witam !!!
Pada mi silnik w moim MK2 (1.8 RH) i planuje kupic coś podobnego o większej mocy.
NAstawiałem sie na silnik 1.8 112 KM ale zauwazyłe oststnio ogłoszenie że ktos sprzedaje MK2 z silnikiem 2.0 8V 115KM. Wiem ze taki silnik był montowany w pasatach przynajmnije do roku 1993. Moje pytanie czy jesli ktos posiada taki silnik w MK2 tzn ze zamontował silnik od passata, jesli tak czy montaz takiego silnka wiąże się z jakimiś przeróbkami w MK2.
Bede bardzo wdzięczny za pomoc w tym problemie.
PS. może wkońcu kupie ten silnik i zrobię swoje cacko.
POzdrawiam gorąco.
silnik 2.0 8V do MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Z tego co mi wiadomo to tylko silnik do 1.8 jest takidentyczny w motorze uklad poduszek pod silnikiem,ja tez chcialem zamienic silnik na 2.0 ale wiazalo sie to ze spawaniem nowych podstaw pod poduszki silnika i ze zbyt duzymi kosztami.Pozdrawiam
[b]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1138868#1138868 - moje kochanie[/b]
bullet ma taki silnik w swoim fire&ice. Sprzedaje go http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=60759. Uderz na priv na pewno Ci odpowie.
A druga sprawa, kolega Adam z GTI Klub Polska założył do swojego golfa silnik 2.0 16V o oznaczeniu 9A i z tego co wiem żadne spawanie nie było potrzebne.
A druga sprawa, kolega Adam z GTI Klub Polska założył do swojego golfa silnik 2.0 16V o oznaczeniu 9A i z tego co wiem żadne spawanie nie było potrzebne.
Frakcja Proud Member
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
silnik 2.0 V8
Witam !!!
Tak dla ciekawostki zainteresowanym silnik o którym jest mowa jest wydłubany z Toledo i podobno nie wymaga żadnych przeróbek taka informację uzyskałem.
POZdrawiam
Tak dla ciekawostki zainteresowanym silnik o którym jest mowa jest wydłubany z Toledo i podobno nie wymaga żadnych przeróbek taka informację uzyskałem.
POZdrawiam
Minimum 1,8 to jest to ....
Miało być 112 KM pod maską i znów się spóźniłem
Miało być 112 KM pod maską i znów się spóźniłem