[MK3] ile oleju wchodzi do silnika 2e???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[MK3] ile oleju wchodzi do silnika 2e???
Mam pytanko jak w temacie ile oleju wchodzi do silnika 2e??? i czy poziom oleju sprawdza sie na goracym czy zimnym silniku?????
Niedawno mechanik wymienial mi olej po jakis 3 tyg patrze a tam na miarce jest minimum auto praktycznie nie jezdzone nie kopci nie ma pod nim plam to gdzie moze byc ten olej??? O co tu chodzi?
Niedawno mechanik wymienial mi olej po jakis 3 tyg patrze a tam na miarce jest minimum auto praktycznie nie jezdzone nie kopci nie ma pod nim plam to gdzie moze byc ten olej??? O co tu chodzi?
Ostatnio zmieniony czw sie 31, 2006 17:06 przez MR O. - GTI, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
O to, to - dobrze gadakijannaa pisze:olej najlepiej sprawdzać na zimnym silniku, jeżeli silnik jest rozgrzany to po jego zgaszeniu musisz chwilę poczekać aby olej spłynął do miski.
Jeśli sprawdzałeś zaraz po wyłączeniu silnika to na bagnecie może wskazywać minimum.
był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
-
- Nowicjusz
ja sprawdzalem w ten sposob ze wyjechalem z garazu po nocy i otwarlem maske zgasilem silnik i sprawdzalem. bylo minimum. ale musze jeszcze stanac na rowniejszym podlozu i sprawdzi bo mnie to przeraza moj poprzedni mk2 nie bral ani grama oleju i smigal na polsyntetyku a temu po sprowadzeniu nie wiedzialem co byll i dalem minerala!!!
[ Dodano: 31 Sie 2006 16:44 ]
przyjzalem sie mojemu autku zaraz po odpaleniu na zimnym i wydaje mi sie ze lekko kopci na bialo?!?! czy bylby to objaw spalania oleju?????????????????? bo na gazie jak mialem 2 tez mi lekko dymil ale tu bylo odpalenie na benzynie!! juz nie wiem co o tym myslec?!?!?
[ Dodano: 31 Sie 2006 16:44 ]
przyjzalem sie mojemu autku zaraz po odpaleniu na zimnym i wydaje mi sie ze lekko kopci na bialo?!?! czy bylby to objaw spalania oleju?????????????????? bo na gazie jak mialem 2 tez mi lekko dymil ale tu bylo odpalenie na benzynie!! juz nie wiem co o tym myslec?!?!?
- SeBiDiN_GTI
- BlackMagicPower
- Kontakt: