Zamknięty obieg powietrza nie działa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zamknięty obieg powietrza nie działa
Witam
Nie działa mi zamknięty obieg powietrzna. Naciskam przycisk i nie ma żadnej reakcji. Jak naciskam włącznik klimy wszystko jest ok, klima działa a przycisk jest podświetlony, natomiast przy obiegu zamkniętym nie ma reakcji (nawet podświetlenia).
I teraz się zastanawiam, czy można to jakoś naprawić, czy ten moduł jest rozbieralny czy trzeba wymienic cały ten panel sterowania nawiewem?
Nie działa mi zamknięty obieg powietrzna. Naciskam przycisk i nie ma żadnej reakcji. Jak naciskam włącznik klimy wszystko jest ok, klima działa a przycisk jest podświetlony, natomiast przy obiegu zamkniętym nie ma reakcji (nawet podświetlenia).
I teraz się zastanawiam, czy można to jakoś naprawić, czy ten moduł jest rozbieralny czy trzeba wymienic cały ten panel sterowania nawiewem?
Ostatnio zmieniony wt cze 10, 2008 12:58 przez ad_32, łącznie zmieniany 1 raz.
Wydaje mi się że jest to ten sam bezpiecznik (25A) co ten odpowiedzialny wg instrukcji za "dmuchawa świeżego powietrza, przewietrzanie wnętrza, klimatyzacja, Climatronic", a ten jest cały. Chyba że jest inaczej, chyba że obieg zamknięty jest pod innym bezpiecznikiem, ale w takim razie nie mam pojęcia pod którym. Po opisach nie znalazłem.
Witam a nie jest to moze tak jak kumpel ma w Skodzie Fabi jak nawiew ma puszczony na szybe to nie wlaczy obiegu zamknietego dopiero jak przelaczy naweiew to sie wlaczy. Tez chcial z tym jechac do salonu bo ma jeszcze gwarancje ale tak podobno skody maja to moze i VW tez ?????????????????????????
....
blue pisze:Witam a nie jest to moze tak jak kumpel ma w Skodzie Fabi jak nawiew ma puszczony na szybe to nie wlaczy obiegu zamknietego dopiero jak przelaczy naweiew to sie wlaczy. Tez chcial z tym jechac do salonu bo ma jeszcze gwarancje ale tak podobno skody maja to moze i VW tez ?????????????????????????
Tak ja mam MK4 i u mnie dokladnie tak jest wlasnie sprawdzilem to
Pozdrawiam
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
zle ustawiasz
przekręć pokretlo nawiewu z szyb w drugą strone i wtedy włącz ukl;ad zamkiniety. to zabezpieczenie dlatego, ze przy nawiewie na szyby przy układzie zamknietym szyby paruja
dołączam do tematu
Witam
Mi również nie działa obieg wewnętrzny w climatronicu. Dodam że jak nacisne przycisk to silniczek słychac ale się klapka nie zamyka. może ktos wie jak się do tego dobrać? od której strony rozbierać i co? i jak to naprawić? i jeszcze pytanko czy jak klime sie włącza to powinien zamykać się tern obieg??
Mi również nie działa obieg wewnętrzny w climatronicu. Dodam że jak nacisne przycisk to silniczek słychac ale się klapka nie zamyka. może ktos wie jak się do tego dobrać? od której strony rozbierać i co? i jak to naprawić? i jeszcze pytanko czy jak klime sie włącza to powinien zamykać się tern obieg??
Re: dołączam do tematu
romanek84 pisze:Witam
Pęknięte kółko zębate w silniczku - temat poruszany w tym wątku
wykręciłem mechanizm noi oczywiście kółko pęknięte, kumpel załatwił mi od a3 oczywiście tez kółko. Gdzie taki mehanizm kupić i ile kosztuje około? na allegro szukałem i nic nie znalazłem. jak to się wogóle nazywa? Wersja z klimatronikiem. Dodam dla innych że golfy bez klimy mają to inne bo też takie już mam.