brzeczace wspomaganie w mk3 ...pomocy...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- KurtSloane
- Nowicjusz
- Kontakt:
brzeczace wspomaganie w mk3 ...pomocy...
Witajcie mam taki problemik z moim dzieciatkiem ze raz wspomaganie kierownicy dziala cacy a nieraz przy ruszaniu kierownica brzeczy i ciezko chodzi co to moze byc ???
Plynu mam max ,zadne gumki nie popekane i poprostu nie wiem brzeczy strasznie ..jak stare drzwi
Pomocy .....
Plynu mam max ,zadne gumki nie popekane i poprostu nie wiem brzeczy strasznie ..jak stare drzwi
Pomocy .....
Golf....najwspanialszy :D
- KurtSloane
- Nowicjusz
- Kontakt:
brzeczenie jest w miejscu wejscia oski do przekladni niewiem jak to sie fachowo nazywa ale to tam gdzie sa przewody od wspomagania (zakryte taka gumowa obudowa) .hmmm wd 40 polalem i nic dziwi mnie tylko ze on czasem przestaje brzeczec zwlaszcza jak na sloncu postoi z 4 h wtedy dziala jak nowy
- KurtSloane
- Nowicjusz
- Kontakt:
niee to jest po przeciwnej stronie (dokladnie pod pompka chamulcowa) jak przekrecam kierownice o 40-50 stopni wszystko jest ok autko mi pomaga. ale dalej jak krece to sie zaczyna robic takie łeeeeeeeeeeee i przestaje prawie pomagac mi krecic i to sie dzieje w obie strony... najgorzej jak parkuje bo ten brzek jest glosniejszy niz silnik
panowie no poradzcie cos
panowie no poradzcie cos
- Paweł Marek
- V.I.P.
- KurtSloane
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Łatwo. Odkęcasz od pompy 2 przewody, wylewa sie płyn. Pompa jest na trzech śróbach. U dołu od strony prawej i lewej po jednej na klucz 15 lub 13, i wyżej koło kółka pasowego jedna długa na klucz 16 na której się pompa obraca przy naciąganiu paska. Wyciągasz te 3 śróby i potem pompę razem z obejmą. Z obejmy ją wyjmiesz po odkręceniu chyba 6-czy 7 śrób. Czystość przy montażu zachowaj. Potem po zmontowaniu zalej płyn , uruchom silnik na moment i wyłącz. Dolej płynu jeśli jest mało. W sumie wchodzi 770 ml. Jak już jest tyle płynu ile trzeba i więcej nie wchodzi to na zapalonym silniku pokręć kierownicą w prawo i lewo do oporu i gotowe Najlepiej pierwszy wlany płyn wylej z powrotem razem z syfamio i nalej drugi raz świeżego.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- KurtSloane
- Nowicjusz
- Kontakt:
- KurtSloane
- Nowicjusz
- Kontakt:
no wiec tak wziolem kumpla ktory krecil kulkiem ...ja sluchalem i .. najsilniejsze skrzypienie dochodzi z miejsca ktore zaznaczylem strzalka na tym obrazku ktory mam nadzieje sie zalaczy
[ Dodano: 24 Wrz 2006 19:42 ]
tyle ze na wysokosci skrzyni biegow, kolo przegubu wlasciwie
[ Dodano: 24 Wrz 2006 19:42 ]
tyle ze na wysokosci skrzyni biegow, kolo przegubu wlasciwie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Paweł Marek
- V.I.P.