[MK1] KIlka pytań
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK1] KIlka pytań
Przejde do sedna moze:
1) Czy zawieszenie gwintowane z golfa Mk2 podejdze do jedynki? Jesli tak to czy sa jakies potrzebne warunki do spelnienia (slyszalem ze mozna/trzeba przewiercic jakies dziurki [co wydaje mi sie karkolomnym zadaniem jednakowoz])
2) Czy jesli punkt numer 1 odpada, to czy jest szansa aby przelozyc jakies elementy zawieszenia z golfa Mk2 do Mk1 zeby zawieszenie gwintowane z Mk2 podeslzo do Mk1?
3) Co moze byc przyczyna slamazarnie dzialajacych wycieraczek szyby przedniej (na kazdym z biegow), przy czym wycieraczka tylnej szyby dziala wysmienice i blyskawicznie?
4) Na przegladzie uslyszalem ze w moim Mk1 za pozno zapalaja sie swiatla stopu - o ile pamietam nie mialem z tym problemow, wymienilem czujnik swiatel stopu i problem nie znikl - czy "ten typ tak ma"?
5) Jak sprawdzic czy serwo niedomaga albo czy domaga sie ale wymiany? Jak sprawdzic jakiego serwa mam szukac (silnik byl wymieniany z Mk2) czy kierowac sie poszukiwaniami wzgledem silnika czy rocznika czy moze czegos jeszcze?
6) Jak wyglada kwestia przekladania hamulcow z Mk2 (tudziez z GTi)?
Wiecej grzechow nie pamietam za wszystkie serdecznie zaluje i blagam o pomoc (gdyz sprawy sa dla mnie niezmiernie pilne..).
Pozdrawiam serdecznie,
realny
1) Czy zawieszenie gwintowane z golfa Mk2 podejdze do jedynki? Jesli tak to czy sa jakies potrzebne warunki do spelnienia (slyszalem ze mozna/trzeba przewiercic jakies dziurki [co wydaje mi sie karkolomnym zadaniem jednakowoz])
2) Czy jesli punkt numer 1 odpada, to czy jest szansa aby przelozyc jakies elementy zawieszenia z golfa Mk2 do Mk1 zeby zawieszenie gwintowane z Mk2 podeslzo do Mk1?
3) Co moze byc przyczyna slamazarnie dzialajacych wycieraczek szyby przedniej (na kazdym z biegow), przy czym wycieraczka tylnej szyby dziala wysmienice i blyskawicznie?
4) Na przegladzie uslyszalem ze w moim Mk1 za pozno zapalaja sie swiatla stopu - o ile pamietam nie mialem z tym problemow, wymienilem czujnik swiatel stopu i problem nie znikl - czy "ten typ tak ma"?
5) Jak sprawdzic czy serwo niedomaga albo czy domaga sie ale wymiany? Jak sprawdzic jakiego serwa mam szukac (silnik byl wymieniany z Mk2) czy kierowac sie poszukiwaniami wzgledem silnika czy rocznika czy moze czegos jeszcze?
6) Jak wyglada kwestia przekladania hamulcow z Mk2 (tudziez z GTi)?
Wiecej grzechow nie pamietam za wszystkie serdecznie zaluje i blagam o pomoc (gdyz sprawy sa dla mnie niezmiernie pilne..).
Pozdrawiam serdecznie,
realny
Ostatnio zmieniony sob paź 07, 2006 22:02 przez realny, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
Korzystajac z okazji ze ktos juz zalozyl topic o MK1 podlacze sie. Zakupilem tydzien temu swoj pierwszy samochod, Golf I '83 1.6D (heh pensja polskiego inzyniera na stazu). Golf sadzac z wygladu juz troche przeszedl. Mam kilka pytan:
1.) W dowodzie mam wpisane 1570ccm, z tego co znalazlem na necie podobno nie bylo mk1 z takim silnikiem. Przekladka ?
2.) Ktore czesci sa identyczne z mk2 ? Lampy, fotele ? Czesci zawieszenia ? Silnika ?
3.) Mam fotele do wymiany, jakie ewentualnie moga podejsc procz tych z mk1 ?
Na razie tyle
Korzystajac z okazji ze ktos juz zalozyl topic o MK1 podlacze sie. Zakupilem tydzien temu swoj pierwszy samochod, Golf I '83 1.6D (heh pensja polskiego inzyniera na stazu). Golf sadzac z wygladu juz troche przeszedl. Mam kilka pytan:
1.) W dowodzie mam wpisane 1570ccm, z tego co znalazlem na necie podobno nie bylo mk1 z takim silnikiem. Przekladka ?
2.) Ktore czesci sa identyczne z mk2 ? Lampy, fotele ? Czesci zawieszenia ? Silnika ?
3.) Mam fotele do wymiany, jakie ewentualnie moga podejsc procz tych z mk1 ?
Na razie tyle
- barteKKK03
- V.I.P.
Scirocco, Caddy ,JettaZep_11 pisze:3.) Mam fotele do wymiany, jakie ewentualnie moga podejsc procz tych z mk1 ?
Wnetrze jest inne, karoseria tez. Niektóre podzespoły silnikowe sa takie same, ale nie wszystkie zawieszenie jest inne, a wiec naprawde nie duzoZep_11 pisze:2.) Ktore czesci sa identyczne z mk2 ? Lampy, fotele ? Czesci zawieszenia ? Silnika ?
- barteKKK03
- V.I.P.
1. z starszych roczikow da rade ale trzea komiowac
2.tak jak w 1 starsze rocziki wyszly a azie mk1
3.przeczysc styki przezmaruj sworzie sprawdz mase
4. a co sie dzieje dokladiej
5. iemialem z tym prolemu
6. da rade ale z tylem trzea komiowac chya ze masz z cala elka
sorry za literowki klawiatura pada
2.tak jak w 1 starsze rocziki wyszly a azie mk1
3.przeczysc styki przezmaruj sworzie sprawdz mase
4. a co sie dzieje dokladiej
5. iemialem z tym prolemu
6. da rade ale z tylem trzea komiowac chya ze masz z cala elka
sorry za literowki klawiatura pada
www.vwtp.phorum.pl Pabianikcki klub vw
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
co do hebli z mk2 tood silnika 1,5 mialy heble ate na tarcze 239 mm ktore byly w mk2 i mk3,przerobka przodu na wentylowane to tarcze wentylowane i odpowiednie klocki, ale Ty masz motor 1,3 tak wiec mozesz miec heble na tarczy 239 mm ale na male kradwatowe klocki a co za tym idzie to chyba by trzeba zmienic zwrotnice na te od hebli z duzym klockiem-zwrotnica jest caloscia z jazmem-, do tego zaciski,tarcze wentylowane iodpowiednie klocki, a tyl albo belka albo wszystkie bebechy od tarczowek tzreba do tej belki przelozyc zaqczynajac od swozni piast,samych piast z lozyskami,jazma,zaciski przewody i linki, jak patrzylem w etce to chyba da sie tak zrobic ale jeszcze niejestem pewien.
sorki ale jeszcze niechodzo mi polskie litery
sorki ale jeszcze niechodzo mi polskie litery
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to raczej napewno masz przednie heble na kwadratowych klockach-chyba ze ktos cos kombinowal,jesli masz te heble na malych klockach to mozliwe,ze masz zwrotnice ktore nie sa caloscia z jazmami to moze da sie przypasowac przednie heble z audi 80 ale niewentylowane-w audi z lat ok82-84 sa heble girling albo lucas jesli dobrze pamietam i tam nie wiem jak jest z jazmami i klockami do wentylowanych,a jesli chcesz wentylowane to trzeba szukac zwrotnic bo do hebli ATE sa cale zwrotnice z jazmami, tyl to jak pisalem-cala belka chyba,ze ktos ma pewnosc co do przezucenia samych hebli tarczowych do belki mk1
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
Witam,barteKKK03 pisze:Scirocco, Caddy ,JettaZep_11 pisze:3.) Mam fotele do wymiany, jakie ewentualnie moga podejsc procz tych z mk1 ?Wnetrze jest inne, karoseria tez. Niektóre podzespoły silnikowe sa takie same, ale nie wszystkie zawieszenie jest inne, a wiec naprawde nie duzoZep_11 pisze:2.) Ktore czesci sa identyczne z mk2 ? Lampy, fotele ? Czesci zawieszenia ? Silnika ?
Wlasnie rozmawialem z mechanikiem i stwierdzil ze do mk1 pasuja fotele z mk2, ???