[mk3]Rada - ciezko chodzaca skrzynia biegow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Rada - ciezko chodzaca skrzynia biegow
Witam. jesli komus ciezko wchodza biegi...i gałka zmiany biegow porusza sie z lekkim oporem, to radze wejsc pod samochod i posmarowac mechnizm zmiany biegow, wszystkie te elementy ktore sie ruszaja w trakcie zmieniania biegow ( potrzebna jedna osoba do pomocy ktora bedzie zmieniac biegi ). U mnie chodzilo tak srednio...ale nie jak w innych autach nie VW...teraz po posmarowaniu smarem wszystkich elementow ruchomych...biegi wchodza jak w maselko..a juz chcialem wymieniac olej w skrzyni..i mialbym koszty ktore nic by nie zmienily :/
Ostatnio zmieniony ndz lut 26, 2006 23:11 przez presario, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no ale jak raz w miesiacu to wyczyszcze najpierw coś zeby odtłuscic ja używam spirytu a potem tawo to jest tam tego neiwiele a pozatym mam osłone pod silnikiem wiedz czasem mam tam czyściej niz na masce po deszczuvpil pisze:A ja Panowie wyczyściłem wszystko do sucha i też wszystko chodzi jak talala.
Wcześniej też to smarowałem ale wtedy każdy syf się tego lepił i stopniowo powstawała z tego pasta lekkościerna
z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic