[mk3] Nie działa klakson

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
maxgt
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: mk4 2.8 4m, lupo
Silnik: BDE
Kontakt:

Post autor: maxgt » sob paź 21, 2006 20:28

moim zdaniem albo uciekła masa, albo sam bezpiecznik podziękował

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob paź 21, 2006 20:43

suaweq pisze:i jezeli to masa to gdzie jej szukać jak idą kable ??
wyciąg przycisk klaksonu, patrz tam czy brazowy kabel nie przełamany. Jak nie masz poduszki. Co do przekaźnika: pierwszy rząd od dołu druga pozycja od prawej, może być przekaźnik lub mostek z blaszki.

[ Dodano: Sob Paź 21, 2006 8:44 pm ]
Bezpiecznik nr 13

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

szpak
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: szpak » sob paź 21, 2006 21:01

może to jest w miescu styku kierownicy i kolumny tam jest taki dzyndzl on lubi sie odgjąć ja tak miałem ,śrubokretem dognij możesz dać troche smaru przewodzącego prąd i po sprawie

Awatar użytkownika
shamill13
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: shamill13 » ndz paź 22, 2006 18:12

Witam. Ten nie dzialający klakson dotyczyl mojego Golfa. Pozgrzebałem dzisiaj i okazało sie ze przekaźniek numer 53 byl wsadzony nie tam gdzie trzeba. Włożyłem w pozycje 11 (tak jak Paweł Marek pisał pierwszy rząd od dołu druga pozycja od prawej) i działa jak należy.
Czy ktoś z Was posiada jakis schemat odnośnie tego, w której pozycji i jaki numer przekaźnika powinien sie znajdowac? Nie dziala mi tez tylnia wycieraczka (choć spryskiwacz tylnej szyby dziala) i podejrzewam że koles od którego kupielm Golfa pozamienial te przekaźniki i dlatego moze nie dzialac. Proszę o wysłanie na priv, maila albo tutaj na forum jeśli ktoścos takiego posiada. Z góry dziekuje.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 23, 2006 21:05

Tu masz wszystko http://www.doppel-wobber.de/info3.html
pod zakładką Relais-, Sicherungskasten. Ale pamiętaj że o ile miejsce montowania przekaźników jest ściśle określone, to numery na nich czasem mogą być inne.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
shamill13
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: shamill13 » pn paź 23, 2006 22:13

Dziekuje Ci Paweł Marek za ten link. Dzieki niemu załatwiłem problemy w moim Golfie. Teraz dziala i klakson i tylna wycieraczka. Okazało sie że przekaźniki byly pozamieniane... :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”