[MK3] po remoncie silnika pali się lampa ciśnienia oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] po remoncie silnika pali się lampa ciśnienia oleju
witam ponownie ostatnio zrobiłem w swoim mk3 1.8 ABS remont silnika ze względu na to że była padnieta uszczelka pod głowicą!!Więc zabrałem sie za odkręcanie w sumie wymieniłem popychacze, pierscienie tłokowe, uszczelniacze na zaworach reszty nie było sensu bo były ok!!Wszytsko poskładałem do kupy zalałem Mobil-em M 15W40 jednak po pierwszym odpaleniu miga mi cały czas kontrolka oleju (przed remontem tego nie było) pochodzil ze 2 minutki nadal miga (nic nie brzęczy) blok sie nagrzal ale filtr i miska oleju byla zimna niewiem co się stało co mogłem źle zrobic czekam na jakas porade??
Ostatnio zmieniony ndz paź 22, 2006 18:45 przez postry, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a zalozyles pompe oleju i ja zalales??? i pytanie czy filtr oleju zmieniles
i czy silnik nie jest dziwnie glosny teraz???
i czy silnik nie jest dziwnie glosny teraz???
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: [MK3] po remoncie silnika pali się lampa ciśnienia oleju
raczej dobrze zrobiłeś skoro mówisz że składałeś książkowo ...postry pisze:po pierwszym odpaleniu miga mi cały czas kontrolka oleju (przed remontem tego nie było) pochodzil ze 2 minutki nadal miga (nic nie brzęczy) blok sie nagrzal ale filtr i miska oleju byla zimna niewiem co się stało co mogłem źle zrobic
może smok w misce olejowej jest tak brudny załapał jakiegoś klucha
i nie ciągnie oleju, a może i walnięty masz czujnik,
trudno określić co może być nie tak, może niewielkim kosztem zacząć próbować
podmienić czujniki ciśnienia oleju na nowe ...