(mk II)1.8 plyn chlodnica?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
(mk II)1.8 plyn chlodnica?
sluchajcie nie ma mnie w polsce braciak zpuscil mi z chlodnicy wode i zalal plyn ale z bloku nie spuscil bo niewie jak co bedzie?
- Paweł Marek
- V.I.P.
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
KOlejność bez znaczenia. Przecież mierzą to samo, czyli temperaturę cieczy chłodzącej , a dokładnie jeden z nich jest włącznikiem do podgrzewania jeża w kolektorze dolotowym, drugi wyłącznikiem do podgrzewania bimetalu w gaźniku, a trzeci to czujnik wskaźnika temperatury w liczniku
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Tego nie pamietam, bo już swoją jetkę opchnąłem a kolorowych fotek nie mam. Ale w serwisówce pisze o kolorach izolacji końcówek przwodów: czerwone to od bimetalu (od dołu), przezroczyste od jeża (pierwszy od góry), czyli trzeci od licznika. Może to ci pomoże
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.