[MK3] Przepala bezpiecznik wskażnika paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Przepala bezpiecznik wskażnika paliwa
Ostatnio w czasie jazdy zauważyłem że wskażnik poziomu paliwa poprostu mi opad ,okazało się ze jest przepalony bezpiecznik .Nowy też odrazu się przepalił .Gdzie szukać przyczyny?Którędy idą kable od wskażnika?
Ostatnio zmieniony sob lis 11, 2006 12:44 przez falek55, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zerknąłem na schemat: nie widzę osobnego bezpiecznika do tego wskaźnika. Są dwa bezpieczniki zasilające licznik. Napisz który to numer bezpiecznika, i czy przepala ci go tylko na włączonym zapłonie czy również przy wyłączonym
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
On jest również od oświetlenia schowka, pojemnika na kasety, i różnych kontrolek, dochodzi (czarny) do licznika. Trzeba szukać. POnieważ nie mam schematów wewnętrznych licznika to więcej nie pomogę. Proponuję wyciągnąć wtyczkę od licznika i włączyć zapłon, jeśli wina jest w liczniku to się bezpiecznik nie spali, i na odwrót.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- AdiWRoc
- Gadatliwa bestia
a jeśli jakimś cudem wysiadł pływak i to jego wina że nie pokazuje stanu paliwa to jak to diabelstwo wymienić w VW POLO rocznik 96? proszę o pomocQto pisze:sprawdzałeś czy dochodzi zasilanie do wskaźnika? może czujnik w baku uległ uszkodzeniu.
Moje XX Jahre viewtopic.php?f=88&t=391092" onclick="window.open(this.href);return false;
Sarkazm TEAM Member
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ... "
Sarkazm TEAM Member
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ... "