[MK3] Zegary oszukuja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
2 sprawy - przebieg i predkosc wskazywana sa od siebie niezalezne. Wejdz na strone rydza i znajdz opis ukrytych opcji serwisowych licznika - znajdz tabelke w ktorej podany jest DPN - Distance Pulse Number i porównaj ze swioim licznikiem - to cos jak indeks w starych analogowych licznikach.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Distance Pulse Number- nie bardzo tego czaje.
Ale mam pytanie przewaznie przy 5 biegu i przy 3000 obrotów jedzie sie 120km/h
i u mnie tak wskazuje to czemu realnie jade 100km/h. A może to zegary od innego golfa? Mam silnik APW przynajmniej tak pisze 1.8
Ale mam pytanie przewaznie przy 5 biegu i przy 3000 obrotów jedzie sie 120km/h
i u mnie tak wskazuje to czemu realnie jade 100km/h. A może to zegary od innego golfa? Mam silnik APW przynajmniej tak pisze 1.8
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
http://rydzu777.webd.pl/porady/019.htmggregorii pisze:Distance Pulse Number- nie bardzo tego czaje.
Nie ma silnika o takim oznaczeniu.ggregorii pisze:Mam silnik APW przynajmniej tak pisze 1.8
ok zrobiłem i przełozyłem te wskazówke za bolec i spokojnie sobie opadła. Wiecej nic nie robiłem tylko spowrotem przełozyłem za bolec i wskazuje teraz dobrze. Jeszcze tylko musze z kimś sprawdzić. Ale w tym problem ze na 5 biegu przy 100km/h jest 3000 obr, a powinno chyba być 120km/h przy tych obrotach. Czy tak czy sie myle??
Niech Golf bedzie z Tobą :)