Tylna wycieraczka, laik prosi o zdjęcia :>

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
chosen
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Tylna wycieraczka, laik prosi o zdjęcia :>

Post autor: chosen » pn sty 15, 2007 19:54

Witam, od niedawna mam swojego gti o prosiłbym o porady... gdy ten drązek od wycieraczki ciagne do siebie, to mi spryskiwacz spryskuje tylną szybę, ale wycieraczki chodzą przednie. A jak na doł przesune dzwignie to nic się nie dzieje..i niemam czasówek przednich. Co się dzieje ? Jeżeli to bezpieczniki, to gdzie one się znajdują, ile kosztują i jakie one są...
teraz druga sprawa. moja skrzynia biegow, dość ciężko chodzi....dwójka cięzko,a piątke musze wkładac czasami naciskając w dół. ...co zrobic....prosiłbym o jakies fotki jak i gdzie....

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » pn sty 15, 2007 20:04

co do wycieraczki, to zobacz czy ktos nie zamienil kabli na silniczku przy zbiorniku z plynem to raczej malo prawdopodobne ale... a co do skrzyni to sprawdz czy nie masz wycieków oleju z niej i czy poziom oleju w jest dobry

Awatar użytkownika
wezu
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wezu » wt sty 16, 2007 10:28

Manetki masz cienkie czy grube z ktorego roku jest ten golfik?

mam manetki w swoim golfiku z nr 201.756 VW AUDI 331.953.503 K roznia sie budowa w miejscu odpowiadajacym wlasnie za spryskiwacze (331.953.503 M), jak zaloze np od GTI to mam te same objawy co TY. Sprawdz czy nie masz zwarcia na blaszkach. A moze manetki nie od tego modelu???

Awatar użytkownika
chosen
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: chosen » wt sty 16, 2007 16:07

Jakie manetki ? :D nawet niewiem gdzie to i jak to :D

a golf z roku 1991.

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » śr sty 17, 2007 06:53

chosen pisze: gdy ten drązek od wycieraczki ciagne do siebie, to mi spryskiwacz spryskuje tylną szybę, ale wycieraczki chodzą przednie.
Zakładałem wczoraj nową pompkę do spryskiwacza z dwoma wyjściami. Nie ma na niej oznaczenia przód/tył. Założyłem wężyki "na czuja" i efekt jest taki sam.Albo zamień przewody zasilające pompkę, albo przełóż wężyki.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”