Witam! Jak w temacie mam golfa mk3 i przy tylnim lewym kole coś mi przy 90km/h wpada w rezonans i puka i stuka i drażni moje ucho (na nierównościach przy każdej prędkości)
Mechanior mówił mi, że to regulator siły hamowania... no i prawdę powiedział bo jak wszedłem pod samochód to luźne to ustrojstwo jest i pytanie do Was... jak to uciszyć najskuteczniej bo mechanik mi powiedział, że tylko i wyłącznie domowe sposoby i metody...
Z góry dzięki za pomoc
Stukanie przy tylnim lewym kole
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukanie przy tylnim lewym kole
Ostatnio zmieniony czw sty 18, 2007 12:16 przez RomanK84, łącznie zmieniany 1 raz.
powiem ci tak skoro korektor siły hamowania (kostka do której przymocowane są porzewody hamulcowe) jest lużna nie spełnia swojego zadania !!! na tłoczek tegoż kolektora oryginalnie prezykręcony jest on śrubami inbusowymi nie pozostaje ci nic jak tylko rozwiercic te otwory na gwintować na nowo i załozyć nowe śruby bo w zasadzie stukać tam nie ma co jeszcze jedno-mozliwe że nie kolektor masz lużny a samą dzwignię na której oparta jestt spręzyna problem w tym ze ona jest przynitowana tzn nie ma tam śruby tylko tulejka na pzrzestrzał wyrobilła sie i może to stuka weż z jednej strony podłóz coś twardego np grubszy płaskownik a zdrugiej jednym udeżeniem młotkiem w tą tulejkę ona się rozpręży i luz skasuje