gdzie dokladnie mam wywiercic w obudowie stacyjki ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gdzie dokladnie mam wywiercic w obudowie stacyjki ??
by wyciagnac wkladke ? (na pale wywiercilem dziurke ale nie widze sprezyny)
foto gory dolu i boku obudowy.
domyslam sie ze od gory nie wierci sie, bo na aucie to niemozliwe by bylo, wiec gdzie dokladnie ?
foto gory dolu i boku obudowy.
domyslam sie ze od gory nie wierci sie, bo na aucie to niemozliwe by bylo, wiec gdzie dokladnie ?
wiercisz wiertłem 3 mm ale nie z boku tylko prostopadle od obejmy stacyjki , tzn . tak jak stacyjka jest przykręcona do kolumny , to od strony kolumny prostopadle do bębenka
[ Dodano: 28 Sty 2007 14:41 ]
właśnie ze od góry, zeby Ci nikt nie wywiercił nie powołany
[ Dodano: 28 Sty 2007 14:55 ]
ale jak nie trafisz idealnie to po włozeniu kluczyka przekręcaj bębenkiem i powinieneś trafić bo tam jest w środku obudowy rowek w którym sie przesuwa bolec bębenka
[ Dodano: 28 Sty 2007 14:41 ]
właśnie ze od góry, zeby Ci nikt nie wywiercił nie powołany
[ Dodano: 28 Sty 2007 14:55 ]
ale jak nie trafisz idealnie to po włozeniu kluczyka przekręcaj bębenkiem i powinieneś trafić bo tam jest w środku obudowy rowek w którym sie przesuwa bolec bębenka
prosze jeszcze raz pokazac mi na zdjeciu (narysowac w jakims paincie i wrzucic na www.imageshack.us) bo nie moge skumac ;(
[ Dodano: Nie Sty 28, 2007 14:59 ]
kwestia jest tego rodzzaju ze nie mam wkladki luzem - musze ja najpierw wyciagnac z tejze obudowy !! dlatego nie moge sobie wyobrazić połozenia tej blokady. nie chce sciagac calej kierownicy itd - prosciej bedzie chyba wymienić wkladke w ten sposob tylko musze wiedziec gdzie to dokladnie wiercic bo nie bede robił sera szwajcarskiego z obudowy stacyjki.
[ Dodano: Nie Sty 28, 2007 14:59 ]
kwestia jest tego rodzzaju ze nie mam wkladki luzem - musze ja najpierw wyciagnac z tejze obudowy !! dlatego nie moge sobie wyobrazić połozenia tej blokady. nie chce sciagac calej kierownicy itd - prosciej bedzie chyba wymienić wkladke w ten sposob tylko musze wiedziec gdzie to dokladnie wiercic bo nie bede robił sera szwajcarskiego z obudowy stacyjki.
nie wiem jak to sie rysuje , ale popatrz na Twoje pierwsze zdjecie , i to jest tak jakbyś przystawił wiertarke od strony zeszytu czy co tam jest połozoną na blacie biurka
[ Dodano: 28 Sty 2007 15:05 ]
nie wiem czy stacyjka na zdjęciu jest Twoja ale zeby wywiercic dziure to najpierw musisz ją zdjąc bo wierci sie właśnie od strony kolumny kierowniczej
[ Dodano: 28 Sty 2007 15:05 ]
nie wiem czy stacyjka na zdjęciu jest Twoja ale zeby wywiercic dziure to najpierw musisz ją zdjąc bo wierci sie właśnie od strony kolumny kierowniczej
tutaj ?? a podejde na aucie w to miejsce ??
[ Dodano: Nie Sty 28, 2007 15:07 ]
aha uu no to kicha... bo jest taka akcja wlasnie ze musze zmienic caly kpl zamkow i drzwi i bagaznik juz zrobiłem tylko ta stacyjka została - i chciałem wymienić to prosciej niz demontujac wszystko .... no to lipa widze ;(
[ Dodano: Nie Sty 28, 2007 15:07 ]
aha uu no to kicha... bo jest taka akcja wlasnie ze musze zmienic caly kpl zamkow i drzwi i bagaznik juz zrobiłem tylko ta stacyjka została - i chciałem wymienić to prosciej niz demontujac wszystko .... no to lipa widze ;(
jestem zmartwiny wobec tego - a teraz wymieniajac cala stacyjke z obudowa jakie moge miec trudnosci ?? i jak po kolei zabrac sie do tego ??
auto to seat toledo ale to brat golfa aha mam airbag.
[ Dodano: Nie Sty 28, 2007 15:12 ]
no ta na zdjeciu jest moja (nowa) i ja bede wkladał do auta. stara siedzi w aucie.
auto to seat toledo ale to brat golfa aha mam airbag.
[ Dodano: Nie Sty 28, 2007 15:12 ]
no ta na zdjeciu jest moja (nowa) i ja bede wkladał do auta. stara siedzi w aucie.