jaki olej przy 140 tys???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
- tygrysek88
- Nowicjusz
Eno bez jaj mineralny olej do auta tej klasy ? W takim autku wszystko powinno byc OK na syntetyku, zalewaj syntetyk 5W40 (np. Shell), a jak będzie go brac (> 1 litr między wymianami) to wlej pół syntetyk 10W40 i tyle... Do silników z hydrauliczna regulacją luzów zaworów nie poleca się mineralnych ...tygrysek88 pisze:Proponuję Castrol Milleage. Do silnikjów o przebiegach pow 100tys. Ma bardzo dobre właściwości i moim zdaniem to jeden z najlepszych minerlanych olei silnikowych:)
TDPower
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A ja proponuję tłuc pałą przez łeb klientów, którzy zalecają mineralny olej przy takim przebiegu... Krew mnie zalewa jak takie brednie czytam.Proponuję Castrol Milleage. Do silnikjów o przebiegach pow 100tys. Ma bardzo dobre właściwości i moim zdaniem to jeden z najlepszych minerlanych olei silnikowych:)
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
A jaki olej polecicie do 1.8T, przebieg 135 tys., nie wiem jaki był wcześniej, więc przy pierwszej wymianie wlałem pólsyntetyk Shell-a, choć bez przekonania...
Słyszałem, że do tego silnika polecane są Vavoline, Motul...? Czy ktoś Was zalewał jeden z nich?
Słyszałem, że do tego silnika polecane są Vavoline, Motul...? Czy ktoś Was zalewał jeden z nich?
http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=20825
- Street Fighter
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mobil Super S 10W-40 to jest pół syntetyk?greg pisze:Street Fighter, weź no przeczytak co napisałeś
Street Fighter napisał/a:
obil Super S 10W-40 - Wysokogatunkowy, wielosezonowy, półsyntetyczny olej silnikowy
Też taki leje i bede lał dopuki nie zacznie brać oleju. Potem sie pomyśli o jakimś półsyntetyku
- przecież juz lejesz półsyntetyk
To sorki że wprowadziłem w błąd
Na takim go kupiłem, i taki zalałem...
Ale polecam jak najbardziej...
Ostatnio zmieniony pn lut 12, 2007 15:41 przez Street Fighter, łącznie zmieniany 1 raz.
\(O8o)==®==(o8O)/
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)