Wymiana skrzyni automatycznej na manualną
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Arco, W ciągu pewnie 2 tygodni będę miał kabelek - więc zapytam moją skrzynię
Wydaje mi się, że błędy można zczytać - nie wierzę serwisowi
Zapytaj jeszcze na forum .automat.pl - tam są fachowcy.
[ Dodano: Sro Lut 14, 2007 10:18 am ]
pewnie masz też taką samą skrzynię jak ja - CFD - to chyba najsłabsza ze skrzyń (w sensie doboru silnika). Mocniejsze silniki miały już inne skrzynie.
Sprawdź wlepkę w bagażniku - będzie tam pisać.
Wydaje mi się, że błędy można zczytać - nie wierzę serwisowi
Zapytaj jeszcze na forum .automat.pl - tam są fachowcy.
[ Dodano: Sro Lut 14, 2007 10:18 am ]
pewnie masz też taką samą skrzynię jak ja - CFD - to chyba najsłabsza ze skrzyń (w sensie doboru silnika). Mocniejsze silniki miały już inne skrzynie.
Sprawdź wlepkę w bagażniku - będzie tam pisać.
Da sie zczytywac kody błedów ze skrzyni biegów. Forum automat wg mnie pozostawia wiele do zyczenia. Więcej informacji uzyskasz odwiedzajac zakład specializujący sie w naprawach ASB tam Ci wszysto powiedza co i jak oraz przeprowadza kontrole skrzyni.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn mar 12, 2007 00:04 przez Atomic10, łącznie zmieniany 1 raz.
Winę miały przewody od elektrozaworów, komputer nie dostawał z nich sygnałów. Już jest OK, tylko nie wiem dokładnie jak mam sprawdzić poziom oleju w skrzyni. Wiem, że na odpalonym silniku, w pozycji R, ale nie wiem czy olej musi być rozgrzany czy zimny? Na miarce mam dwie kropki wyznaczające min i max. Czy na zimnym i rozgrzanym oleju poziom musi się mieścić między tymi dwoma kropkami?