Jak to sie nazywa pt. za 100 pkt.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak to sie nazywa pt. za 100 pkt.
Mam takie pytanko moze ktoś dysponuje taka wiedzą i wie jak to sie fachowo nazywa mianowicie chodzi mi o ten cycek przy drzwiach tzn przy zamku jak sie zamyka drzwi ten w futrynie.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Dzięki za punkcik, no właśnie też tego nie wiem, także mam powycierane te gumki (tzn wnioskuje że dlatego chcez je wymioenic) ale wydaje mi się że chyba cały rygiel trzeba,tak o to chodzi a teraz pytanie czy zeby wymienic tą gumke na tym ryglu to musze wymieniac caly ten zamek czy tylko ten element sie da???
Ja to w końcu zostawiłem, drażniło mnie to bo drzwi hałasowały podczas jazdy ale teraz jak wsiadam, to ustawiam gumkę wytartą stroną do góry (teraz robię to już odruchowo) i wtedy nie hałasują
KONDZIO chodzi o taki rygiel http://www.allegro.pl/item166707417_now ... _pass.html
tylko że ten nie jest do MK 3, do MK 3 wygląda inaczej i są na nim czarne gumki, które się z czasem wycierają
VW Golf propably the best car in the World !!!
-
- Nowicjusz
Ja u siebie miałem dokładnie to samo. te gumki to można dorobić używając takiego czarnego wężyka. Idz do jakiegoś mechanika to ci go da za free, bo potrzebne jest go raptem z 7cm. lub kup.
a te gumki wyjmujesz następująco:
1 odkręcasz to całe od drzwi
2 spiłowujesz diaxem tego wystającego grzybka
3 wybijasz to
4 zamiast tego co wybiłeś wkladasz śruby o odp grubości (niepamiętam coś ok 6ki), na które nakładasz odpowiednio przycięty wężyk. Wężyk możesz dostać o idealnie takich wymiarach jak ta tulejka którą masz zużyta. Mi tak się udało
5 skladasz to do kupy
6 skracasz tą śrubę. Ważne jest aby dobrać taką śrubę która ma duzy obszar bez gwintu i okrągły lepek (do drewna)
7 zabijasz młotkiem uciętą część śruby, tak,że tworzy się nit
To działa jak marzenie. Niejeden mechanik by się nie poznał. No i oczywiście dużo taniej, bo taki jeden rygilek kosztuje 40zł. A i tak musisz dobrze utrafić, bo ja przejechałem z pięć szrotó i w kńcu naprawiłem sam
a te gumki wyjmujesz następująco:
1 odkręcasz to całe od drzwi
2 spiłowujesz diaxem tego wystającego grzybka
3 wybijasz to
4 zamiast tego co wybiłeś wkladasz śruby o odp grubości (niepamiętam coś ok 6ki), na które nakładasz odpowiednio przycięty wężyk. Wężyk możesz dostać o idealnie takich wymiarach jak ta tulejka którą masz zużyta. Mi tak się udało
5 skladasz to do kupy
6 skracasz tą śrubę. Ważne jest aby dobrać taką śrubę która ma duzy obszar bez gwintu i okrągły lepek (do drewna)
7 zabijasz młotkiem uciętą część śruby, tak,że tworzy się nit
To działa jak marzenie. Niejeden mechanik by się nie poznał. No i oczywiście dużo taniej, bo taki jeden rygilek kosztuje 40zł. A i tak musisz dobrze utrafić, bo ja przejechałem z pięć szrotó i w kńcu naprawiłem sam