Woda w bagażniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Woda w bagażniku
Witam koledzy-
Czy ktoś może spotkał się z czymś takim jak woda w bagażniku pod tapicerką?
Otóż otworzyłem dziś bagażnik i z lewej strony pod tapicerką zauważyłem malą kałuże wody (z prawej strony jest susza).
Wobec czego mam pytanko czy jest w golfach jakiś newralgiczny punkt przez który może się ona dostawać do środka bagażnika? - nie wiem może jakaś zaślepka która może być nieszczelna lub coś takiego?
Obecnie jest zbyt ciemno na polu abym mógł wyjść i sprawdzić czy jest tam jakieś takie miejsce przez, które może się dostawać woda.
Czy miał ktoś kiedyś podobny problem?
Czy ktoś może spotkał się z czymś takim jak woda w bagażniku pod tapicerką?
Otóż otworzyłem dziś bagażnik i z lewej strony pod tapicerką zauważyłem malą kałuże wody (z prawej strony jest susza).
Wobec czego mam pytanko czy jest w golfach jakiś newralgiczny punkt przez który może się ona dostawać do środka bagażnika? - nie wiem może jakaś zaślepka która może być nieszczelna lub coś takiego?
Obecnie jest zbyt ciemno na polu abym mógł wyjść i sprawdzić czy jest tam jakieś takie miejsce przez, które może się dostawać woda.
Czy miał ktoś kiedyś podobny problem?
no u mnie było też tak jak u kolegi. tylko po lewje stronie. leciało przez pęknięta uszczelkę lampy. odkręc klosz lampy i zobacz. taką uszczlkę za niewielkie pieniądze można kupić w ASO ok 20zł chyba. ja wymieniłem i problemu nie ma:) zanim wymieniełem uszczlkę to zabezpieczyłem tymczasowo silikonem
nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
-
- Ma gadane
- Kontakt:
ooo-- właśnie kolego podsunąłeś mi pewną myśl otóż - mampęknięty właśnie ten klosz lampy tzn jest na nim rysa - pęknięcie i np latem (teraz nie wiem bo się nie przypatrywałwm) widać na nim kropelki rosy od wewnątrz. Całkiem możliwe że wcześniejszy właściciel tego auta uderzył nim np. mocniej do tego stopnia że minimalnie uszkodził lampę i nieco ją przestawił (chociaż tego nie widać).
Jak znajde trochę czasu to to sprawdze w tym tygodniu. Z góry dzięki
Jak znajde trochę czasu to to sprawdze w tym tygodniu. Z góry dzięki
U mnie problem wyglada podobnie, po duzych ulewach znajduje wode w bagazniku, z lewejk strony, zlokalizowałem usterke, pod lewym kloszem na laczeniu blach jest szczelina widoczna golym okiem, lakier w tym miejscu zaczyna odpryskiwac i widac pod spodem cos białego, z prawej strony zaczyna sie robic podobnie, czy mozliwe ze moj golfik byl stukniety z tylu?
Czy poradze sobie z tym sam, czy lepiej do blacharza zawiesc golfika, napewno trzeba zdjac tylni zderzak. Co bede potrzebował do takiej naprawy? Szpachla, podkład i lakier wystarcza?
Czy poradze sobie z tym sam, czy lepiej do blacharza zawiesc golfika, napewno trzeba zdjac tylni zderzak. Co bede potrzebował do takiej naprawy? Szpachla, podkład i lakier wystarcza?