Co moze byc wina nadmiernego spalania ? Mam podejrzenia ze mieszanka jest za bogata w paliwo bo czasami ze spalin "czuc benzyną"
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sonda lambda do sprawdzenia. (moim zdaniem) Bo to ona jest odpowiedzialna za sterowanie mieszanką...palermos pisze:Co moze byc wina nadmiernego spalania ?
Spalanie zależy też od tego, jak ciężką nogę ma kierowca i jak długie odcinki pokonuje. Jeśli jedziesz rano 3km do pracy, a wieczorem wracasz 3 km - to takie spalanie jest możliwe przy całkowicie sprawnym aucie.palermos pisze:Czy to normalne ze autko pali mi w miescie 11l/100 podczas normalnej jazdy![]()
A katalizator masz? On jest odpowiedzialny za dopalanie niespalonej mieszanki - po wycięciu czasem czuć trochę benzynę w spalinach i to jest całkiem normalne. Poza tym - jak pisze palen - sondę lambda sprawdź.palermos pisze:Co moze byc wina nadmiernego spalania ? Mam podejrzenia ze mieszanka jest za bogata w paliwo bo czasami ze spalin "czuc benzyną"
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 122 gości