[MK2 HAMULCE] Płyn hamulcowy 5.1 czy lac ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2 HAMULCE] Płyn hamulcowy 5.1 czy lac ???
Witam
mam pytanie czy mozna wlac do ukladu plyn hamulcowy 5.1 ???? czy bedzie wszystko w pozadku???? czy mozna wlac taki plyn
http://www.allegro.pl/item169059096_ory ... _5_1_.html
wielkie dzieki
mam pytanie czy mozna wlac do ukladu plyn hamulcowy 5.1 ???? czy bedzie wszystko w pozadku???? czy mozna wlac taki plyn
http://www.allegro.pl/item169059096_ory ... _5_1_.html
wielkie dzieki
350 tys. km i ciagle jedzie
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jakies uzasadnienie? Ty sobie mozesz nie lać (z powodów znanych tylko Tobie) ale żadnych przeciwwskazań nie ma, wiec nie mieszja lepiej ludziom w głowach, nie wiesz to sie nie wypowaidaj a nie zgadujJerzas pisze:Płyn hamulcowy powinien być DOT3. Ja bym tego nie wlewał.
plyn DOT 5.1 po roku ma podobne parametry co dot 4, wiec mozna powiedziec ze niejako zyskujesz rok miedzy wymianami plynu, ma wyzsza temperature wrzenia i mniejszą higroskopijność, wiec same plusy...pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt lut 27, 2007 16:51 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a gdybyś miał jakiś stary samochód lub traktor w którym przewidziany był płyn DA-1( tak tak, jeszcze daleko przed R-3) który potrafił się sam z siebie zapowietrzać przy bele hamowaniu to byś lał to DA-1 czy zmienił na coś leprzegoJerzas pisze:Płyn hamulcowy powinien być DOT3. Ja bym tego nie wlewał.
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
- tygrysek88
- Nowicjusz