czyszczenie felg....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czyszczenie felg....
mam "lekko" brudne felgi ma ktoś jakiś pomysł jak je doczyscić
na razie kupi.łem jakiś preparat w spray'u do czesczenia felg - co Wy na to
Re: czyszczenie felg....
Ja miałem mocno brudne dziś wyczyściłem po zimie bo leżały całe w pyle z klocków przez cała zime ( nie chciało mi sie czyścić na jesieni). Wyczyściłem płynem K2 Arva do mycia silników, wszystko zeszło. Myłem tym płynem i woda w wiaderku także nawet nie trzeba karcheraQuatro7 pisze:mam "lekko" brudne felgi ma ktoś jakiś pomysł jak je doczyscić
Wpierw duzy strumien wody.Potem cos w psik-psiku tak zeby zrobila sie piana obfita potem delikatnie gabka(w zakamarkach pedzelkiem) splukac.Napastowac automaxem i bedzie super dopoki nie wyjedziesz na ulice.Moje fele sa polerowane po umyciu zrobie moze 5km i znow nadaja sie do czyszczenia i tak w kolko.
Wielki projekt....rozpocznie sie latem !
dzisiaj kupiłem fele i przed założeniem troche je poczyściłem
kupiłem od chłopaków z myjni bardzo mocny środek do czyszczenia felg aluminiowych
spryskałem fele, troche szczotką i spłukałem wodą - efekt więcej niż zadowalający
nawet osad z klocków schodził bez żadnego problemu
efekt
kupiłem od chłopaków z myjni bardzo mocny środek do czyszczenia felg aluminiowych
spryskałem fele, troche szczotką i spłukałem wodą - efekt więcej niż zadowalający
nawet osad z klocków schodził bez żadnego problemu
efekt
sprzedam (mkII)
lampy tył seria i kierunki w szeroki zderzak
móje Mk II http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=62148
lampy tył seria i kierunki w szeroki zderzak
móje Mk II http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=62148
Ja użyłem środka do czyszczenia oraz chłodzenia tokarko-frezarek we fabryce. Wygląda jak niebieskawy rzadki kisiel ale po rozcieńczeniu z wodą 1:10 jest biały jak mleko.
Super usunął bardzo stare i mocne zabrudzenia na moich alusach, ale jest "tłusty" i trzeba myć po nim felgę czymś odtłuszczającym np. benzynką coby się nie przyklejał brud za szybko.
Moge udostępnić próbkę (50ml starczy na wymycie 4 felaczy) jak gdzieś niedaleko Mazur najlepiej Giżycka...
DomiN
MK3 TDI GT 90KM
MaZuRy
Super usunął bardzo stare i mocne zabrudzenia na moich alusach, ale jest "tłusty" i trzeba myć po nim felgę czymś odtłuszczającym np. benzynką coby się nie przyklejał brud za szybko.
Moge udostępnić próbkę (50ml starczy na wymycie 4 felaczy) jak gdzieś niedaleko Mazur najlepiej Giżycka...
DomiN
MK3 TDI GT 90KM
MaZuRy
Ja użyłem środka do czyszczenia oraz chłodzenia tokarko-frezarek we fabryce. Wygląda jak niebieskawy rzadki kisiel ale po rozcieńczeniu z wodą 1:10 jest biały jak mleko.
DomiN
MK3 TDI GT 90KM
MaZuRy
DomiN
MK3 TDI GT 90KM
MaZuRy