[mk II, mkIII silnik] silnik ABF
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mk II, mkIII silnik] silnik ABF
jak dlugo trwa u was rozruch silnika ? tzn o ile musi obrocic sie wal zeby zapalil silnik , itp :]
P.s. niech zaden mod nie usuwa tego tematu , bo bedzie krotko poznie jsam wywale
P.s. niech zaden mod nie usuwa tego tematu , bo bedzie krotko poznie jsam wywale
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bo tez tak kreci mi 3 obroty prawie , tak z sekunde poltora , jak kiepskie paliwo to gorziej , nie wiem czy pompa paliw od NZ ma cos z tym wspolnego albo cos innego :/ jak wymienilem palec rozdzielacza to zdarylo mu sie ze zapalil prawie od cykniecia tak z pol obrotu zrobil a pozniej juz to samo chce to zwalczyc poprostu , i wydaje m isie ze rozrusznik troche mozolnie kreci ale to moje odczucie takie moze nagram dzwiek odpalania i wrzuce linka jutro w sumie do zastanowienia sie nad tym sklonilo mnie to ze po zalaniu trfnego chyba paliwa musialem krecic okolo 10 sekund zeby ( po odpalaniu powoli na garach) jakos zapalil . a po zgaszeniu zaraz kolejny rozruch juz byl normalny :O po zatankowaniu paliwa z innej stacji wszystko wrocilo do normy :/
Ostatnio zatankowałem 98 w Tesco (zawsze tankuję na Shellu 95 )i potrafi mi tak samo zrobić. Już się nosiłem z zamiarem wymiany halla a tu...........może trzeba tylko innej benzynki zalać.
Jak to występuje to tak z 8 sekund trzeba krecić a potem "walka zapłonów" odchodzi
Jak to występuje to tak z 8 sekund trzeba krecić a potem "walka zapłonów" odchodzi
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tesco ;/
Teraz już jestem pewnien, że na Tesco paliwo to wielki <piiiiiiiip> . Chciałem zaszaleć i zalać ABF-owi 98-kę. W Tesco (nigdy wcześniej tam nie tankowałem) było dobra cena a nie jest to niby żaden "PGR", myślę sobie - zaleję, może ta 98 będzie miała chociaż "prawdziwe 95 oktan" a tu..... zonk. Miałem problemy z rozruchem zimnego (potem już palił normalnie) silnika. Po dotankowaniu V-Powera na Shellu wszystko wróciło do normy. Nie Tankujcie w Tesco (bynajmniej 98 bo 95 nigdy tam nie tankowałem) bo możecie się niemiło zdziwić!
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem:
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: