Brudne Swice...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brudne Swice...
Witam! Ostatnio w moim golfie zauwazylem ze nierowno chodzi( silnik 1,8), jakby na 3 cylindrach... Sprawdzilem swiece... Oczywiscie sa czarne, za tydzien czyli dzis patrze znowu (a wymienilem na nowe) nie wiem co jest....
Prosze o poradem
PS. wyszukiwarska nie dziala...
Prosze o poradem
PS. wyszukiwarska nie dziala...
Witam!
Mam nadzieje że wiesz ze trzeba troche przegonić silnik zanim będziesz oglądał świece, jak popracuje troche na biegu jałowym to świece zrobią się czarne. A TU masz ciekawą pracę na temat świec. Miłej lektury.
Mam nadzieje że wiesz ze trzeba troche przegonić silnik zanim będziesz oglądał świece, jak popracuje troche na biegu jałowym to świece zrobią się czarne. A TU masz ciekawą pracę na temat świec. Miłej lektury.
Hmm z mojego doswiadczenia wynika ze swiec sie nie odkreca na goracym sielniku bo mozna zjechac gwiny...Ryba150 pisze:Przejechać kilka kilometrów na rozgrzanym silniku w średnim zakresie prędkości obrotowej.
[ Dodano: 10 Mar 2007 14:24 ]
Nic z kablami, wymienilem palec i kopulke i jest ok dzieki pozdroppoll27 pisze:świece świecami, a co z kablami nie fruwają po nich nocą iskierki ? w jakim stanie styczki rozdzielacza ? a może to kwestia jazdy na zbyt bogatej mieszance - sprawdz: termostat, czujnik temperatury ...
Nikt Ci nie każe odkręcać świec na gorącym silniku tylko przejechć się trochę a później jak zajedziesz do domu to od razu zgasic silnik i nie trzymac go na jałowym bo świece się zrobią czarne. Teraz możesz zaczekać aż motor ostygnie i dopiero je wykręcać. Jak byś czytał uważnie tą stronkę co Ci podałem link znalazł byś coś takiego:KONDZIK pisze:Hmm z mojego doswiadczenia wynika ze swiec sie nie odkreca na goracym sielniku bo mozna zjechac gwiny...
UWAGA: Przed oceną wyglądu świec zapłonowych na podstawie zamieszczonych zdjęć, pojazd powinien przejechać kilkadziesiąt kilometrów w średnim zakresie obciążeń. W przypadku dłuższej pracy silnika na biegu jałowym każda świeca zapłonowa będzie pokryta czarnym nalotem, co może prowadzić do błędnej diagnozy na podstawie załączonych zdjęć.
I GITKONDZIK pisze:Hmm z mojego doswiadczenia wynika ze swiec sie nie odkreca na goracym sielniku bo mozna zjechac gwiny...Ryba150 pisze:Przejechać kilka kilometrów na rozgrzanym silniku w średnim zakresie prędkości obrotowej.
[ Dodano: 10 Mar 2007 14:24 ]Nic z kablami, wymienilem palec i kopulke i jest ok dzieki pozdroppoll27 pisze:świece świecami, a co z kablami nie fruwają po nich nocą iskierki ? w jakim stanie styczki rozdzielacza ? a może to kwestia jazdy na zbyt bogatej mieszance - sprawdz: termostat, czujnik temperatury ...
TDPower