ppoll27 pisze:Jeśli za szkodę uważasz oczyszczenie silnika z nagaru, szlamu i syfu, którego nie powinno tam byc, to lej dalej mineralny...
tylko, że oczyszczenie silnika z nagarów może tutaj jak najbardziej zaszkodzić- przy silnikach z dużym przebiegiem nagromadzone nagary działają jak dodatkowe uszczelnienia które to uszczelnienia(nagary i szlamy) przez oleje półsyntetyczne które mają leprze własności myjące od mineralnych po prostu będą wymyte i co w ich miejsce-moto doctor???
dobrej klasy olej mineralny np.
Pablo p7777 pisze:CASTROL MAGNATEC
zrobi swoją robotę, a co do ELFa to kiedyś widzieliśmy z kolegami po fachu zaszlamiony zatarty silnik który jeździł właśnie na oleju ELF i mamy zrazę-ale jak się niedawno dowiedziałem po prostu kiedyś ktoś wwiózł do kraju jakąś przeterminowaną czy przeznaczoną do utylizacji(nie trzymał parametrów chyba) partię ELFa- ale zraza nam już została
a co do filtrona- nie miałem jeszcze z nim problemów-zakładam każdemu komu zmieniam olej i nie słyszałem o problemach(od ciągników i maszyn rolniczych, przez osobówki po dostawcze)