Stuki z kola

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
wronio1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Stuki z kola

Post autor: wronio1 » pt mar 16, 2007 14:40

witam mam problem z przednim kolem.
wiec gdy jade to slychac dosyc glosne stuki z okolicy przedniego kola i nie wiem czy to polecial przegob homokinetyczny czy tez moze polos. prosze was o konsultacje.
Ostatnio zmieniony pt mar 16, 2007 16:00 przez wronio1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kazimir
Grupa Wielkopolska
Grupa Wielkopolska

Post autor: Kazimir » pt mar 16, 2007 15:19

Witam półoś to moim zdaniem nie jest .U mnie w maluchu :)(teraz golf II 1,6 TD )
jak poszła półoś czyli frezy na półosi się wyjechały to nie mogłem nawet ruszyć i dzwięk był wręcz koszmarny ja bym postawił na łożysko ale mechanikiem nie jestem zobaczymy może ktoś jeszcze podejmie temat :bigok: .

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images27.fotosik.pl/188/194a0404a4064a2e.jpg[/img][/url]
i LOVE DRIVE :)

golfir
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: golfir » pt mar 16, 2007 15:20

jedz gdzies na stacje diagnostyczna nie ci sprawdza zawieszenie moze to tylko łacznik stabilizatora,sworzen albo tulejki? a tak apropo zobacz czy na skreconych kołach na maxa przy ruszaniu nic nie stuka jakby przegub był uwalony to bedzie słychać

widelec
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: widelec » sob mar 17, 2007 11:22

jeżeli jest to podczas ruszania czy przyśpieszania i słychać stuki przez jakiś czas to spewnością przegub. jeżeli na nierównościach to może to być klocek hamulcowy co najłatwiej sprawdzić jadąc po nierównościach i letko przycisnąc pedał hamulca i jak przestanie to oznacza że klocek. mogą to być też tuleje i swożnie. możesz to sprawdzić majc dostęp do kanału i sprawdzić czy nie jest któraś z tulei rozwalona lub podnocząc z jednej strony i poruszać kołem czy nie ma luzów ale już najlepiej podjechac na jakiś warsztacik ze sprawdzenie czy tuleje rozwalone

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”