Stuknięcie przy hamowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
mi tez stuka
ale najbardziej jak cofam do tylu i stuka przy pierwszym wcisnieciu ham.
jak zaraz rusze do przodu przy pierwszym tez stuknie
bylem na diganostyce - bo mam taka w pracy w serwisie
ale wczoraj przy wymianie przebitego kola wkoncu popatrzylem co tam pod spodem
poruszalem półosia lekko prawo i lewo i chyba znalazlem ......CHYABA WALI / STUKA WEWNETRZNY PRZEGUB W SKRZYNI
co wy na to ?
ale najbardziej jak cofam do tylu i stuka przy pierwszym wcisnieciu ham.
jak zaraz rusze do przodu przy pierwszym tez stuknie
bylem na diganostyce - bo mam taka w pracy w serwisie
ale wczoraj przy wymianie przebitego kola wkoncu popatrzylem co tam pod spodem
poruszalem półosia lekko prawo i lewo i chyba znalazlem ......CHYABA WALI / STUKA WEWNETRZNY PRZEGUB W SKRZYNI
co wy na to ?
PEUGEOTA206 NIESTETY NIE DA SIę ZROBIC NA GERMAN STYLE :( wiec go sprzedam !!
Koniec mojego problemu ze stukaniem - stabilizator zamontowany odwrotnie (dupą do góry) wychodził razem z gumą z łącznika. I stukał. Obróciłem stabilizator i jest git.
Mis, to pukanie/stukanie jest z przodu? Czy ciężko to określić? W samych zaciskach, jeśliby coś miało stukać, to golf nie równo by hamował, zresztą jeśli chodzi o tył (jeśli masz tam bębny), efekty były by podobne. Prawdę mówiąc, przyczyn pukania, stukania może być mnóstwo i wcale nie muszą być związane z zawieszeniem. U znajomego (w mk. II) pojawiło się pukanie tak jakby z przodu z prawej strony. Słyszalne było na dziurach i przy skręcaniu. Zawias - cały sprawny, nic nie stuka, puka, nie rusza się tam, gdzie nie powinno - okazało się, że odkręcił się podnośnik szyby w drzwiach..
Mis, to pukanie/stukanie jest z przodu? Czy ciężko to określić? W samych zaciskach, jeśliby coś miało stukać, to golf nie równo by hamował, zresztą jeśli chodzi o tył (jeśli masz tam bębny), efekty były by podobne. Prawdę mówiąc, przyczyn pukania, stukania może być mnóstwo i wcale nie muszą być związane z zawieszeniem. U znajomego (w mk. II) pojawiło się pukanie tak jakby z przodu z prawej strony. Słyszalne było na dziurach i przy skręcaniu. Zawias - cały sprawny, nic nie stuka, puka, nie rusza się tam, gdzie nie powinno - okazało się, że odkręcił się podnośnik szyby w drzwiach..
Everyone dies. Not everyone lives.
Gutekspc pisze: Mis, to pukanie/stukanie jest z przodu? Czy ciężko to określić? W samych zaciskach, jeśliby coś miało stukać, to golf nie równo by hamował, zresztą jeśli chodzi o tył (jeśli masz tam bębny), efekty były by podobne. Prawdę mówiąc, przyczyn pukania, stukania może być mnóstwo i wcale nie muszą być związane z zawieszeniem. U znajomego (w mk. II) pojawiło się pukanie tak jakby z przodu z prawej strony. Słyszalne było na dziurach i przy skręcaniu. Zawias - cały sprawny, nic nie stuka, puka, nie rusza się tam, gdzie nie powinno - okazało się, że odkręcił się podnośnik szyby w drzwiach..
stukanie jest napewno z przodu, na 99 % z lewej strony, w okolicach kola. Sprawdzalem mocowanie wahacza i jest wporzadku, gumy nie wybte. Natomist nie sprawdzalem jeszcze lozyska w Mcphersonie. Jak mozna to sprawdzic i czy to moze byc to?
Hamuje rowno, nie sciaga, auto samo tez nie sciaga.
Puka tak od poczatku maja... Ja nie mam juz pomyslow co to moze byc
Ostatnio zmieniony czw sie 30, 2007 23:42 przez Mis, łącznie zmieniany 1 raz.