a powiedz mi jak ci swieca te lampiony co kupiles na allegro po 90zl ?? bo tez sie przymiezam do kupna h1 i niwe iwem czy brac te z allegro jakiej firmy kupiles ?
_
gdzieś się rozpisałem o nich już raz, ale proszę bardzo:
firma: DJ Auto
założyłem, nast. dnia pojechałem do SKP, pan ustawił światła bez problemów, granica światłocienia przy podjechaniu pod mur nie jest idealna (nie jak żyletka), ale dobrze widoczna, bez plam czy smug powyżej niej
oświetlenie drogi i pobocza jak dla mnie bdb, na krótkich nocą w normalnych warunkach atmosferycznych da się jeździć 120kmh bez obaw o słabo widoczne niespodzianki
na szkle jednego reflektora był jeden malutki bąbelek powietrza średnicy 1mm, ogólnie rozrzut światła wygląda na prawidłowy zarówno z samochodu jak i z 13. piętra - obejrzałem sobie dokładnie, gdy żona jeździła
na drodze nikt mi nie mruga, że go oślepiam
długie świecą bardzo porządnie, po ich włączeniu na 200-250m przed autem absolutna jasność
musiałem wywalić tylko gumki do odpowietrzania - z gumkami parowały, po ich wywaleniu nie parują - po prostu gumki o coś zaczepiały
sprawdzałem po ok. miesiącu, czy aby nic się nie topi pod przykrywką - żadnych zmian, wszystkie elementy były na swoim miejscu
ogólnie zrobiłem z tymi lampami już z 5000km, z czego pewnie ze 2000 w nocy i w końcu dojeżdżam do celu bez bolących oczu (od wytrzeszczania)
nie mam porównania z oryginalnymi H1+H1 od helli, ale upgrade w stosunku do oryginałów H4 jest ogromny - śmigam ze wszystkimi czterema żarówkami H1 philips premium - do kupienia za ~8.50zł w auto-lamp pabianice lub ~12zł na stacjach benz.
aha, mam zrobioną instalację na dwóch przekaźnikach wg. pomysłu z FAQ forum - wersja uproszczona, niby na czterech lepiej itepe itede, ja z braku czasu nic nie poprawiałem, wszystko jest ok w wersji na dwa (czyli jeden przekaźnik na krótkie, drugi na długie)