według mnie TAK - a dobrze wyważone koła są podstawą tego żeby nie drżała kierownica, najlepiej się udać do zakładu gdzie mają fachową wyważarke (jest taka opcja w dobrych modelach wyważarek, jak dobrze pamiętam to się nazywa "opcjonalizacja" - lub coś w tym stylu - ciężaru wyważników zakładanych na felge) - chodzi o to że maszyna wybiera najlepsze miejsce do tego aby założyć jak najmniejszy odważnikzygimar pisze:Czy zle wywazone kola moga to powodowac - odpadl mi jeden ciezarek
Nowe tarcze brembo i zaczyna drzyc autko f..uk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony pt lut 22, 2008 23:30 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Paweł Marek
- V.I.P.
zygimar, uważam że dość gdybania. Opony wyważ, a tarcze sprawdzisz w zakładzie diagnostycznym który ma prosty przyrząd dla sprawdzenia czy się skrzywiły. Zresztą na 99 procent są skrzywione, przekonasz się. Można przetoczyć, można kupić nowe. W Kraku przetoczenie tarczy kosztuje 20 zeta. Niewleki pieniądz, jeśli w jakiś czas znowu się skrzywią to są na złom i tyle. Ja już Brembo nie kupię, ma dość info i własne doświaczenie że ostatni rok produkcji to jest szajs.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.