Temperatura silnika 1.9TD - prośba o pomoc.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

djset

Post autor: djset » czw lis 10, 2005 12:32

ja mam tak samo. jak wymienie termostat to powiem wam czy sie cos zmeinilo. nadchodza przeciez mrozy w zime i lepiej jak dmucha sobie gorace powietrze z nawiewow i szybko nas grzeje niz takie letnie, prawda? a i spalanie jak jest mniejsze to nikt sie nie obrazi :)

[ Dodano: Pon Lis 14, 2005 21:53 ]
wiec termostat wymeinilem i teraz momentalnie silnik osiaga temp 90C i szybciej wieje cieple powietrze, co sie w zimne dni przydaje :) a teraz przetestuje i pozniej wam napisze czy spalanie spadlo :) pozdrawiam

Awatar użytkownika
cruc
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: cruc » pn lis 21, 2005 21:13

Aby wymienić termostat potrzebny jest kanał czy można sie bez niego obejść,ktoś sam wymieniał,jakieś dodatkowe info mile widziane :pub:

Awatar użytkownika
zibolek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: zibolek » pn lis 21, 2005 21:48

ja ma takie same objawy. temp minie przekracza 70 stopniale badaja rureczki metoda dotykowa ewidentnie mozna wyczuc ze jak sie nagrzeje i rureczki sa gorace ze ich prawie dotkanac niemozna to potem dopiero sie termostat otwiera. Ale temp i tak nawskazniku <70 st. ... co z tym fantem zrobic ?

Awatar użytkownika
cruc
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: cruc » pn lis 21, 2005 22:10

Ja myśle,że to termostat i dlatego przymierzam sie do wymiany.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”