Poszukaj w www.vagcat.com lub www.intercars.com.pl lub www.fota.pl są rysunki
U mnie nastepujące numery:
1J0199851AA pod skrzynią -25
1J0199555AK skrzynia -9
1J0199262BK silnik - 5

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Najprawdopodobniej poprzedni właściciel auta nie zadbał o olej w skrzyni lub właśnie zerwało nit(y)? Objaw mam takie że jak jadę nieważne czy na biegu czy neutralny mam straszne wycie ze skrzyni, jak tylko dodam lekko gazu jest dużo ciszej, ale to i tak nie to co powinno być. Koszt skrzyni używki to około 1000 lub więcejmaxtor NEO pisze:scss pisze: a co dokładnie ci poszło?? no i jaki koszt bo może skuszę się na ten zestaw naprawczy co ktoś o nim mówił zanim będzie za późno
Mechanizm wybierania biegów kosztował mnie 220 zł (oryginał VW, według ETKI ok. 45 euro). Do tego doszedł taki mały łącznik (krótki 10 cm skręcony o 90 stopni, tani, widać go jak otworzysz maskę, jest na prawo od silnika przy ścianie komory)Pablitto pisze:Co do skrzyni DUU - ja mam na śrubach, rocznik 2000, modelowo (wg. nr nadwozia) 2001. Co nie oznacza że jest ok, ta skrzynia to padaka.
jaki jest koszt tego mechanizmu wybierania biegów? I jaki koszt wymiany? Czy do tego trzeba skrzynie wyciągać?
A po co takie zabezpieczenie skoro wszystkie biegi są synchronizowane... Przecież to nie maluch gdzie trzeba było się zatrzymać żeby wrzucić jedynkę bo nie była synchronizowana. Ale może masz rację, nie kłócę się tylko mało sensowne mi się wydaje takie rozwiązanie.feniks79 pisze:według jednego mechanika, golfy mają zabezpieczenie przed wrzuceniem 1ki podczas jeszcze toczącego się auta, u mnie niby tak jest jak stoi to nie ma problemu z wrzuceniem 1kimaxtor NEO pisze:redukcji 2 na 1
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 51 gości