ciśnienie oleju-pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
"Mobil i Castrol są najczęściej podrabianymi olejami, silniki jeżdżace na Castrolu często wyglądają nieciekawie ze względu na specyficzne dodatki stosowane przez tego producenta (szlam). Magnatec jest moim zdaniem produktem głównie marketingowym niż rzeczywistym osiągnięciem - w praktyce jest to tańsza próba realizacji tego co Motul w serii 300V i 8100 nazywa "technologią estrową". Tanie i dobre wina nie istnieją. Castrol jest w sensie olejowym tylko marką a nie producentem oleju - producentem jest koncern BP. Odbiorcą BP jest między innymi powiązany z nim finansowo Orlen. Mobil to Exxon i podobna sytuacja choć tu jest lepiej, ale masa podróbek i rozlewanie oleju w wielkich rafineriach robi swoje. Polecam rozeznanie wśród firm produkujących opakowania do oleju. Gdyby nie to, Mobil 1 kosztowałby znacznie, znacznie więcej.
Shell nie jest zły ale to też koncern i niestety nie wróży to najlepiej. Poza tym nawet topowe oleje Shella, reklamowane przez Ferrari w Alfa Romeo sprawdzają się bardzo średnio. Auta spalają olej w zastraszającym tempie, zużycie spada po zastosowaniu innych środków smarnych"
z pewnego artykułu
a ja mam w tej chwili zalany Castrol Magnatec
Shell nie jest zły ale to też koncern i niestety nie wróży to najlepiej. Poza tym nawet topowe oleje Shella, reklamowane przez Ferrari w Alfa Romeo sprawdzają się bardzo średnio. Auta spalają olej w zastraszającym tempie, zużycie spada po zastosowaniu innych środków smarnych"
z pewnego artykułu
a ja mam w tej chwili zalany Castrol Magnatec
Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2009 14:18 przez Szosownik, łącznie zmieniany 2 razy.
niestety w Polsce sytuacja z olejami jest jaka jest i nie jesteśmy w stanie się dowiedzieć czy akurat ten co mamy zalany jest faktycznie podrobiony
ja się tym nie przejmuję bo chyba żadnego bym wtedy w Polsce oleju nie kupił myśląc że wszystkie są podrabiane
ja się tym nie przejmuję bo chyba żadnego bym wtedy w Polsce oleju nie kupił myśląc że wszystkie są podrabiane
Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2009 14:26 przez Szosownik, łącznie zmieniany 2 razy.