Oceńcie stan mojego tylnego zawieszenia MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- slonik98
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie wydaje mi sie jakbym nawet kupił nowego amora a sprezyna bedzie taka jaka jest to auto znowu tak klapnie chyba ? co jak co ale butla full naładowana troche waży a ostatnio doszedł subwoofer..tadix pisze:Spręzyny zostawiłbym narazie w spokoju. Wydaje mi się ze to wszystko siadło bo elementy zawieszenia po kolei są mocno zużyte.
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
oczywiście że winna jest spręzyna temu że tak nisko siedzi. Kup nowe typowe w sklepie, nie przejmuj się specjalnie producentem, do tego nowe odboje, a co do amortyzatorów to już z obrazków ani z Twojego opisu nikt nie wywnioskuje w jakim są stanie. Wycieków niema, Monroe sprzed paru lat były bardzo dobrą firmą, sam na takich jeżdżę ponad 100 tys i jeszcze całkiem ok, a jestem wrażliwy na niesprawne zawieszenie.slonik98 pisze:Aha to już sam nie wiem mi sie wydawało że sprężyna,
[ Dodano: Czw Kwi 16, 2009 6:24 pm ]
taka jeszcze uwaga, na amorku jest firmowy numer vw oznaczający amorki do wesji sportowej GTI. To prawdopodobnie znaczy że są w aucie od nowości. Więc już nie mają być prawa dobre po tylu latach.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- slonik98
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Więc tak: podsumuje dzisiejszy dzień. Byłem u paru znawców tematu z tym amortyzatorem. Wciskali ciągneli wszystko twierdzili, że amor jest sprawny w bdb stanie. Następnie pojechałem kupic używane springi ze zwykłego golfa. AUto poszło 2cm w góre co jest widoczne gołym okiem. Jutro rundka jakieś 5km po okolicy, jesli sytuacja sie poprawiła kupuje odboje i jezdże dalej. Ale watpie, gdyż kumpel mi spuścił z ceny i oferuje te sachsy z odbojami za 150zł więc chyba nie ma sie co zastanawiać ?
[ Dodano: 18 Kwi 2009 08:18 ]
po załozeniu wyższych sprezyn o niebo lepiej. Jednak cos czasami jeszcze uderzy. Wczoraj kupiłem amory z sachsa do tego odboje i oslony z sachsa za 150zł także za pare dni montaż bo jeszcze jakieś wyższe opony chce sobie sprawić
[ Dodano: 18 Kwi 2009 08:18 ]
po załozeniu wyższych sprezyn o niebo lepiej. Jednak cos czasami jeszcze uderzy. Wczoraj kupiłem amory z sachsa do tego odboje i oslony z sachsa za 150zł także za pare dni montaż bo jeszcze jakieś wyższe opony chce sobie sprawić
Ostatnio zmieniony sob kwie 18, 2009 08:25 przez slonik98, łącznie zmieniany 1 raz.