120 Nm - to jest siła na dokręcenie śruby przegubu, koło nie odpadnie bo jest długi gwint - wcześniej zacznie ci nim trzepać i łożysko się rozlecizaspany pisze:Jedynie obawiam sie czy z odpowiednia siła dokręciłem przegub bo jak sie pomyliłem to koło może polecieć podczas jazdy daallllleeekkkooo:)
Samodzielna wymiana łożyska z przodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
...
- Dedi_S
- Użytkownik
- Kontakt:
Sorry za OT ale tylko 120 Nm na przegób? w Mk2 jest 210 Nm, a koła przykręca się 110 Nm
Co do łożysk to ja kupiłem ściągacz do łożysk za 19,99 zł (wygląda i pewnie jest jedno - dwurazowy) i bez najmniejszego problemu po lekkim nacięciu bieżni wszystko zeszło. Ja także używam imadła, ale musi być porządne, bo trochę siły trzeba włożyć.
Co do łożysk to ja kupiłem ściągacz do łożysk za 19,99 zł (wygląda i pewnie jest jedno - dwurazowy) i bez najmniejszego problemu po lekkim nacięciu bieżni wszystko zeszło. Ja także używam imadła, ale musi być porządne, bo trochę siły trzeba włożyć.
Ostatnio zmieniony czw lis 12, 2009 20:55 przez Dedi_S, łącznie zmieniany 2 razy.
Zanim coś napiszesz i doradzisz to pomyśl bo możesz innych narazić na koszty.