lwlw pisze:Bo równie dobrze można wymienić tak dla zasady (żeby nie stanął na drodze

) np. pompę wspomagania i
bez niej jeszcze mozna jechac ,
lwlw pisze:PS. Koledzy co ile wymieniacie rozrząd w AAM/ABS? Jeździł ktoś więcej niż 60 tys.?
pewnie znowu dazysz do tego , ze jak kazdy jezdzi do 60 tys, to po co przeplacac ? ja zakladam markowe rzeczy , sprawdzone ( moja sprawa ) i PROFILAKTYCZNIE ,a nie jak juz wyje i doprasza sie wymiany,
zauwaz ze wszyscy wymieniaja rozrzad i nic wiecej , wiadomo ze w autach gdzie nie jest to na rozrzadzie, to mozna troszke przymknac oko, ale nie nalezy moim zdaniem nie brac wgole wymiany pod uwage, jedna pompa to okolo 200 zł i zostanie prawdopodobnie do konca zywota auta w naszych rekach ( wymiana co 2-3 rozrzady , w zalznosci od typu rozrzadu ) bo nie wiadomo ile maja przejechane nasze autka juz dokladnie ( mowie o wiekowych, nie nowych ktorych przeszłosc jest nam znana), a co nawalenia pompy tak nagle, to widzialm juz 3 ktorym z dnia na dzien a wlasciwie z nocy i na nastepny dzien pompa zrobila 100 km i sie rozleciala, płyn wyciekł , lawta i do domu, cale szczescie ze blisko było, kolejne dwie tez nie zdradzały objawów i pekł wirnik, oczywiscie nie jest to reguła, tak wiec jak ktos ma pieniadze to niech wymieni na nowa,chyba ze jst pewny stanu swojej.
lwlw pisze:Zastanawia mnie jeszcze czemu położyłeś taki nacisk akurat na pompę wody...
a z tego wzgeldu , ze jak ona nawali , to masz problem