szybkie pytanie o akumulator

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt paź 27, 2009 14:39

proponuję Standard o tej pojemnosci jak planujesz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

wojtas4589
Wamia Mazury
Auto: Golf V
Silnik: BKC
Kontakt:

Post autor: wojtas4589 » wt paź 27, 2009 14:49

Jeśli jeżdzisz krótkie trasy to właśnie mniejszy jest jak najbardziej wskazany będzie się lepiej doładowywał, kup standardowy 36ah i tyle w temacie. Ja w 1.8 standardowy mam 45ah i nie ma zadnego problemu.

Większy wcale nie znaczy lepszy!

mark_89
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: mark_89 » śr paź 28, 2009 15:13

dobra kupiłem centre standard dzis 44ah ,w trakcie montażu skorzystałem z darmowego przeglądu zasilania i okazało sie że altek ładuje bardzo dziwnie , skacze mniej więcej od 13-8 do nawet 15V mam usunąć usterkę do tygodnia czasu i przyjechać sprawdzić i podbić gwarancje , co to może być że tak skacze?? miał ktoś taki problem?? altek do wymiany?? przekaźnik napięcia??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 28, 2009 15:18

mark_89, prawdopodobnie tylko regulator napięcia w alternatorze. Zależnie od marki alternatora wymiana jest tania i prosta albo droższa i bardziej skomplikowana. Do boscha dziecinnie proste: 3-4 dychy i wymiana na samochodzie, do innych moze byc bardziej opłacalne kupienie altka ze szrotu

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

mark_89
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: mark_89 » śr paź 28, 2009 16:13

altek VALEO więc czeka mnie pewnie trochę rozkręcania , ale to może i dobrze bo posprawdzam łożysko itp hehe (gdzie znaleśc regulator do niego??)

jeszcze jedno pytanie czy masa silnika i karoseri ma coś z tym wspólnego?? bo przydało by sie u mnie to porządnie podczyścić

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”